PirttiHirmun Päiväkirja

Huolettomia koululaisia

29.01.2008 20.21 - peruskoulu 

Eilen jouduin kovan tappelun väliin ja saimme toisen opettajan kanssa sen nujakan onnex loppumaan. Itse sain iskun päähän ja kollega sääreen. Tästä piti tehdä raportti, et kai niitä kerätään jonnekin arkistoon - kuinka paljon opettajan joutuvat kohtaamaan työpaikallaan väkivaltaa.
On se niin huoletonta tuo murrkuikäisen koulunkäynti! Koulu on heille oikeastaan palvalukeskus tai päivähoitopaikka. Tässä teenage näkökulmaa:
Toista vuotta yläasteella; meillä on koulussa kaapit, onnex-ei tartte raahata niitä kirjoja himaan. Läksytkin ehtii ihan hyvin tekeen välkällä, turhaa mä niitä himaan kannan. Vaikka ne opet aina valittaa et "miks teil ei penaalii" - niin ilman sitäkin pärjää hyvin. Voi pummia luokan hikarilta tai lainata maikalta. Joskus on vähän hankaluuksia ku ei oo vihkoo mukna, paperi on jostain syystä kortilla, mut vieruskaveri yleensä sit repäseen keskiaukeaman omasta vihostaan. Se on muuten makeeta ku luokanvalvoja käskee aina jouluna ja keväällä siivoomaan kaapin niin sielt löytyy vaikka mitä; viime keväänä mä löysin mun kaapin pohjalta puoli vuotta hukassa olleen mp3 soittimen, aika hyvin! Ottaa päähän ku koulualuulta poistumisesta tulee jälkkää! Hitto ku meidän koulun vieres on Mäkki, pikkasen parempaa safkaa ku koulus. Mun mielestä välkätkin sais olla pidempii; ei siinä vartis ehdi mitään tehdä, aina saan myöhästymisen ja niitäkin ku on tarpeeks - saa läksykerhoo, Plääh! sain nelosvarotuksen mantsasta, mut onnex se ope lupas, et saan tehdä sellasen "paketin" ja suorittaa kokeen uudestaan. Ku jaksas vaan tehä ne tehtävät. Kuraattori otti mua hihasta kii yks päivä ja sano et mun muka pitäis mennä sen kaa jutteleen ku on noita selvittämättömii poissaoloja. Mä en niiin jaksa mennä sinne, se varmaan soitta mutsille, onnex mutsi ei välitä. Se ei oo muuten kertaakaan käyny vanhempainillassa eikä ees varteissa. Ihan hyvä vaan! Oikeestaan must on iha kiva käydä koulussa, näkee kavereita! Ne aamuherätykset on vaan ihan tappoja! Must koulupäivän pituus vois olla 11-14, se oli aika hyvä. No joo, en mä jaksa enää kirjoittaa, pakko käydä Irq:ssä on se "yks" lisänny kuvii, se lupas ainaki! Se on niiiin ihana!


Kommentoi

Kommentit

AikuinenN (anon, 29.01.2008 21.25)

Ooksä lukenu jonku teinin päiväkirjaa vai mistä noi jutut on revitty..?

PirttiHirmu (anon, 30.01.2008 18.21)

Omasta päästä... tai tällasia juttuja mä kuulen päivittäin! Tosi elämää siis!

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu