PirttiHirmun Päiväkirja

5 päivää - säpinää!

28.05.2007 21.59 - työ 

Mahtavaa saada oppilaisiin säpinää kun ilmoittaa niille: "Tiesitkö muuten, että saat oikeesti nelosen valinnaisen liikunnankurssista?" - tai että: "Päästötodistusta et saa käteen, ennenkuin kaikki poissaolot ja jälki-istunnot on suoritettu!" On muuten alkanut tapahtumaan: 36 tunnin kurssi pitänyt suorittaa viikossa...hmmm...Mitenköhän se tyyppi on kerenny nukkumaan, syömään ja käymään vielä koulussakin?? Sehän tekee reilu 5 h urheilua päivässä!!HUH, HUH!Mitäs luulette onko tää tyyppi oikeesti tehny ne liikuntasuoritukset vai onko sinne päiväkirjaan lisätty "kalajuttuja"?- Aika jännittävää saada huomenna se päiväkirja käteen!
Valvon huomenna jälki-istuntoja ihan vaan siksi, että ne 9-luokan oppilaat jotka eivät ole niitä suorittaneet, saisivat oikeesti sen päästötodistuksen käteen. Saa nähdä kuinka moni käyttää huomisen aamun hyväkseen ja tulee istumaan 8-10!!Toivottavasti mahdollisimman moni!

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

juuso (anon, 28.05.2007 22.25)

Yläasteellamme ei ollut jälki-istuntoa, vaan saattoi saada "torstaiaamua". Jos oli onnistunut keräämään pari tuntia istumista, koulupäivä alkoi kello 6.15.

On se tehnyt ne kaikki päiväkirjasuoritukset. Ehkä pyöristänyt vähän aikoja.

b.k (anon, 29.05.2007 08.24)

Mun mielestä se ei ole tehny tai sitten on pyöristänyt aika reippaasti.

Lakeja ja asetuksia lukenut (anon, 03.06.2007 14.27)

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jälki-istuntoa saaneen oppilaan tulee huolehtia sen suorittamisesta, ellei muuten, niin vaikka viimeisellä viikolla.

Kuitenkin ihmettelen sitä, että jatkuvasti törmään kirjoituksiin, joissa peruskoulun päästötodistuksen saaminen ja jälki-istuntojen suorittaminen kytketään toisiinsa. En pidä sitä voimassaolevien lakien ja asetusten mukaan mahdollisena.

Prusopetusasetuksen 10-12 §:stä seuraa, että yhdeksännen luokan oppilaalle on annettava peruskoulun päästötodistus, mikäli hän on saavuttanut määritellyissä aineissa vähintään välttävän tason. En oikein pysty kuvittelemaan tilannetta, jossa oppilaan oppiaineesta suoriutuminen menisi alle välttävän nimenomaisesti suorittamattoman jälki-istunnon takia. Aiheellisesti määrätyn jälki-istunnon suorittamista tahallisesti välttävälle on mahdollista ryhtyä toimenpiteisiin perusopetuslain 36 §:ssä tarkoitetun kurinpitorangaistuksen eli lähinnä kirjallisen varoituksen antamiseksi. Suorittamaton jälki-istunto toki saa vaikuttaa oppilaan käyttäytymisnumeroon (eikö sekin voida antaa päästötodistuksen liitteenä vaikka ei itse päästötodistuksessa).

Mikäli oppilaalla on vielä viimeisenä koulupäivänä jälki-istunto suorittamatta, lienee mahdollista, että oppilaalle ei anneta todistusta samanaikaisesti muiden oppilaiden kanssa, vaan edellytetään, että hän ensin suorittaa rästissä olevia jälki-istuntoja (ainakin enintään kahden tunnin ajan). Tästäkö olikin kysymys?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu