PirttiHirmun Päiväkirja

Naisvalmennuksen seminaarissa

12.11.2007 18.52 - urheilu 

Olin lauantaina kuuntelemassa naissalibandyn uuden mj koutsin ajatuksia&ideoita pelikirjasta ja pelaajavalinnoista. Samassa tilaisuudessa esiintyi myös Ruotsin mj valkku. Huomioni kiinnittyi ensisijaisesti siihen millä eri perusteilla Suomi ja Ruotsi valitsee tällä hetkellä maajoukkuepelaajat. Suomi on korostanut viimeiset 1,5 vuotta fyysisiä ominaisuuksia sekä aktiivista pelitapaa. Nyt uuden valmentajan myötä on tullut uusi ajatusmalli passiivisesta pelitavasta ("kuitenkin pyritään hallitsemaan palloa", mitenköhän se muuten onnistuu passiivisella pelillä???) sekä pelaajien pelikäsitys tulee näyttelemään suurta roolia maajoukkuevalinnoissa, fyysisillä ominaisuuksilla ei ole nyt niin suurta merkitystä. "Panostamme laatuun kentällä "- oli koutsin terveiset meille.
Ruotsin pelaajavalinnoissa korostuu taas seuraavat asiat ja seuraavassa järjestyksessä;
1. Fysiikka
2. Taktinen kypsyys
3. Tekniikka
4. Psyyke
5. Sosiaalisuus

Viesti Jan-Erik Vaaralta (Ruotsin mj koutsi) oli selkeä; Jos pelaaja ei ole leirillä fyysisesti kovassa kunnossa, hän saa poistua, Samasta paikasta kun heillä saattaa kilpailla 40 muuta pelaajaa. Jos pelaaja on maailman parhaita teknisesti, mutta fysiikka ei ole kohdallaan, ei tarvitse leireille vaivaantua!
Matti Kaipion teesit eivät olleet vielä uponneet kaaliin ja tuloksena oli suurin numeroisin tappio Ruotsille sitten vuoden 1993!

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu