PirttiHirmun Päiväkirja

Perillä!!

23.12.2006 10.23 - henkilökohtaiset 

7 h 15 min Hki-Oulu väli eilen (22.12). Ei paha! Oli vähän ruuhkaa mutta aika sujuvasti liikenne kulki! Poliiseja oli paljon joululiikennettä valvomassa ja hyvä niin, nimittäin yx Audi kuski ohitteli aika leveesti autoja ja hetken kuluttua se tienlaidassa sakkolappu kädessä (hih,hih,hii!!)!
Maltoin eilen ottaa asiallisesti ja tulin yöpaikkaanikin suht`ajoissa, joten hiukan erilainen olo tällä hetkellä kuin viime vuonna tänä päivänä!! Huh-vieläkin puistattaa se viime vuotinen!!
Oli mukava nähdä vanhoja kavereita ja vaihtaa kuulumisia. Yx ystäväni on Ivalossa opettajana ja keskustelimme siitä millaisia oppilaita siellä on. Hänellä on kokemusta myös Espoon oppilasaineksesta ,joten osasi tehdä vertailua. Yläasteen tytöt ovat kuulemma hyvinkin muodikkaita "Pissiksiä", mutta Lapin pojat ovatkin vaikeampia tapauksia! Eppuhan se osais taas tässä selittää sen, että miksi-se oli niin hienosti eilen kerrottu, ootellaan siis Epun kommetteja, tarina oli nimittäin mielenkiintoinen oikeesti!).
Näin muuten Rositankin eilen, sillä oli hame päällä ja saappaat komiasti , mutta asuun sopimattomat rukkaset oli jääny vissiin edelliseltä laskettelureissulta kätteen...Rosita oottaa nyt bussia Raaheen!
Muuten muutama juttu mikä kuuluu tähän oululaiseen elämään: Täällä on talvella aina joko helevetin pakkanen, hirviä tuuli tai täällä haisee. Toinen: Oululaiset kulukee pyörällä kesät talavet. Eilenki ihimiset kuskas joulupaketteja kottiin pyörän sarvesa! Ihan hirviijjää!
pakko lähtee kiertämään nuo kaupat, siihen ei mee ku se yx tunti!

Comment

Synnin päästö

20.12.2006 16.39 - matkustus 

Koulun kanssa oltiin joulukirkossa tänään...Hirvee show!Oikeesti jotkut ei vaan osaa käyttäytyä eivätkä ehkä ole kotoo saaneet siihen kasvatusta. Jollakin oli tiettu kännykkä päällä ja viestinmerkkiääni kuulu kesken papin joulurauhan julistuksen! Koulumme entinen (kaksi päivää sitten "virastaan" itse jättäytynyt) oppilaskunnan puheenjohtaja poistettiin kirkosta ihan rehtorin toimesta!Hoh hoijjaa..no se siitä!
Eilen naisten lätkäpeli oli jännittävä, vauhdikas ja tilannerikas...toki sekava myös!Kerrankin Suomi tasoitti ottelun loppuhetkillä onnekkaasti (hah hah haa Hannu Hanhet, siitäs saitte!!Maistaa omaa lääkettänne!) ja vei vielä voiton rankkareilla!Hieno homma! Toivottavasti tuohon suoritukseen joukkue pystyy myös MM-kisoissa!
Tänään täytyy viedä joulutervehhdys ystäväperheelle joka on jaksanut vuoden aikana useasti hoitaa koiria!Ja sen jälkeen ehkä kävästä vielä ostoskeskuksessa katsomassa löytyykö enää mitään!!
Olen jo henkisesti alkanut valmistautua jumattomaan ajomatkaan joka siis alkaa perjantaina noin klo 11. Seurana toinen koirista, juttuseuraa siis kaipaan, JOTEN KAIKKI YSTÄVÄT-MINULLE SAA SOITTAA PERJANTAINA 11-19 VÄLILLÄ NIIN MONTA KERTAA KUIN IKINÄ HALUATTE!!Vois matka mennä nopeemmin puhelimessa puhuessa...Ehkä?!

Comments (1) | Comment

Menoo ja meninkii..

18.12.2006 21.14 - henkilökohtaiset 

No niin 5 tuntia niistä 12 tunnista on tehty!Jaksoin jopa opettaa koripallon heittoa 7-luokkalaisille tänään: panin peliin porkkanaa-oikeaa heittotyyliä käyttäen kun tekee korin saakin viisi (5) pistettä ja sillä "tyttötyylillä" vaan yhden pisteen! No ei kovin montaa 5 pisteen koria kuitenkaan tullu...höh!
Nuo uudet matot on ihan huiput, ne on melkein yhtä mustat ku nuo koirat niin niiden karvat (karvatupot) ei näy niissä ollenkaan!! Mahtavaa!
Suomen naisleijonat voitti Saksan 11-0! Huh, huh! Aika tasasta! Huomenna ratkeaakin sitten sen turneen voitto ku Suomi kohtaa Ruotsin Tikkurilassa! Meen katsomaan miten tasaista se on!?
Kiipeilyssä ei tänään tullut mitään huippusuoritusta, ennemminkin vaan sormet ihan sikakipeeksi! Ei oikein jaksanu vääntää diagonaalia, eikä mitään muutakaan hienouksia!Porukkaa oli hulluna, kaikki yrittää tsempata ennen joulukinkkua... Mun ei onnex sitä tarvi miettii, en nimittäin oo joulun enkä jouluruoan ystävä lainkaan!! Paan siihen ruokaan niin paljon ketsuppia, että se ei muulle maistukkaan-ja joka joulu kuulen sen saman lauseen: "Tuo se sitten laittaa tuota ketsuppia joka paikkaan!"

Comment

Joululahjoja ja joulupesuja

17.12.2006 20.54 - viihde 

Oltiin lauantaina parissa "perhehelvetissä" aamusta ostamassa joululahjoja! Siellä ei muuten todellakaan tarvinnu olla yksin! Mun perinteeseen kuuluu, että yksi huumoripitoinen lahja pitää ostaa jollekin (satunnaisesti valitsemalleni) sukulaiselle! Tänä vuonna sen saa kummityttöni ;), oon itsekseni jo naureskellu hänen ilmettään ku paketti on avattu! Heh! Kerron sisällön sitten myöhemmin!
Toinen koirista sai tänään joulupesun!! Se on muuten "aika hupaisaa touhua".... Ai niin ja samalla koko pesuhuone sai joulupesun; pesukoneen kyljet, kaapit ovet, oven pielet, lattia ja kaivonkannet (muuten olis tukos tullut!)!!
Oon laskenu tunteja, että milloin työt loppuu ja loma alkaa; niitä ei oo enään ku n. 12 h!Ja ne jaetaan 5 päivän kesken ;), ei oo siis kauheesti per päivä!!JIPPII!!Kyllä kai mä sen kestän?!!

Comment

Pakkasta!

16.12.2006 17.32 - henkilökohtaiset 

Yläkerran Herra on kuullut mun toivomuksen ja maa alkaa vihdoin jäätyä-Ihanaa!
Salibandyn Suomen Cupin peleistä sen verran, että kylläpä oli jännä miesten peli ja h.....tin p.... naisten peli! Ei Tiikereillä ollu mitään jakoa Erää vastaan. Ex-palaajani A.V heitti köykäsesti hattutempun ja "Fani" katsomossa oli innoissaan!A.V on kyllä huippukunnossa, pakko myöntää!!!
Miesten peli oli Kapasen ja Kukkosen esiinmarssia! Loistavaa peliä, toivottavasti jatkavat samaan malliin, että SSV voittaa mestaruuden!
Käykääpä googlettamassa "anagrammi" ja laittakaa omanne &  kavereiden nimet sinne, saatte hauskoja uusia nimiä ystävillenne! Mun kaveripiirii kuuluu mm: Komenna Neniin, Heikko Harri Manaa, Hitler Haarla! Katteleppa ketä sun kaveripiiriin kuuluu!!

Comment

Hiekkaa, karvaa-jynssää ja putsaa!!

14.12.2006 20.19 - eläimet 

Mua kyllä ressaa nyt tää ilma!! Aamulla ku töihin lähtee on pimeää ja iltapäivällä kun töistä palaa on synkkää!!Tulis jo lunta!!
Tää on himassakin yhtä siivousta koko ajan: koirista lähtee hulluna karvaa ja hiekkaa kantautuu sisään vaikka kuinka niitä yrittää lenkin jälkeen pestä!! Mä en jaksa enää jynssätä, putsata ja siivota!!
Huomenna tulee siskon poika tyttöystävänsä kanssa viikonlopuksi tänne! Säpinää riittää siis!
Alkas jo loma, ei jaksa niitä oppilaitakaan, motivaatio täysin nollassa.Kolme kokonaista päivää pitäis vielä kestää ja sitten vois jo heittää lomavaihteen päälle. Oon tässä miettiny, että jaksaakohan tuota lähtee Pohjoiseen ajamaan jouluksi (oon kyllä jo sanonu että tuun), mutta jos nää kelit jatkuu tälläsena niin onpa kiva lähtee paahtamaan 8 tuntia sateessa ja pimeessä kohti Oulua!!!En tiijä....

Comments (3) | Comment

Ennemmin innokas ku...

12.12.2006 18.02 - työ 

Eilen oli koulussa ya poikien säbäturnaus. Turnauksen kohokohta oli vikamatsi joka meidän oli pelattava vähintään tasan päästäksemme jatkoon. Huikean kotiyleisön edessä pojat paiskivat hommia paidat märkinä ja palkitsivat suoraa kurkkua huutavan pikkuyleisön pelaamalla 2-2 tasapelin! Ilkeä pomppumaali, jossa tasoitimme ottelun, syntyi 3 minuuttia ennen loppua! Itsekin innostuksissani pomppasin ilmaan maalin synnyttyä (heh, vanha innostui koulun säbäpeleistäkin!! Ennen vanhaa piti olla SM-sarjan Play Offit menossa, että pomppas ilmaan jonkun tehdessä maalin!!Näin ne ajat muuttuu!!)

PirttiHirmu on ollu taas aika tehokas tänään. Aamu 10 mennessä olin ehtinyt tekemäään jo seuraavat asiat: aamupalat mukaan ja veljelleni joka oli yökylässä, pyykkikone päälle, kämpän imurointi, kaupassa käynti ja koirien pikku kavelylenkki & pyykkien laitto kuivumaan!!Kokeileppa monelta pitää herätä et ehtii nuo kaikki tekemään ennen 10.00!!

Tuttu hännännaputus käy toisella koiruksista...silmät tuijottaa ja nenä tuhisee. "Kello on 18 ja saisko sitä ruokaa!"-se pyytää..

Comment

Hiekkakasa sohvalla...

10.12.2006 21.45 - lapset 

Olin tänään 1,5 h jouluostoksilla perhehelvetissä! Siellä oli heti klo 12 jumalattomasti porukkaa ja toppatakit -30% urheilukaupoissa! Mietin vaan että paljonkohan ne on alennettu sitten kun oikeesti se talvi tulee???Sain ostettua yhden lahjan muuten!!!
Iltapäivän jääkiekkomatsin jälkeen karvatassut jäi taas kiinni sohvalla löhöilystä!! Tyyny lattialla, sohvalla kasa hiekkaa ja tassun jälki!!! Heti kun PirttiHirmu korotti ääntään koirat hiipi pantterina eteiseen. Siinä sitten ripitin taas (jo kolmannen kerran tällä vikkolla) tästä samasta aiheesta: "Ettekö te ymmärrä, ETTÄ SOHVALLE EI SAA MENNÄ!"
Saa nähdä ymmärtääkö ne jo pikkuhiljaa...Parempi ois!

Comment

Uusia valloituksia!!

09.12.2006 19.54 - harrastukset 

Lauantai aamu ja kiipeily. Tänään pääsikin "isommalle puolelle" ja korkeammille seinille kiipeilemään poikkeuksellisesti, kivaa-sillä niitä reittejä en ollutkaan vielä kokeillut!
Niinhän tuota tuli valloitettua taas yksi sellainen lakipiste, mitä ei ollut ennen tehnyt. Reitin vaikeus oli 5-. Oli ihan voittaja fiilis, vaikka reitti oli aika helppo, mutta "top" korkeammalla kuin missä olen koskaan kiipeilemällä ollut!Hauskaa siis!!

Comment

Kaikenlaista...

08.12.2006 17.58 - urheilu 

Olin oppilaiden kanssa tänään vaihtelun vuoksi kuntosalilla.... Noh-eka ryhmä ryntäili laitteesta toiseen kysellen koko ajan "Miten tässä tehdäään ?" tai sitten he jaksoivat tehdä jossakin laiteessa 10 toistoa, toisessa 12 ja kolmannessa 2!! Ohjeet oli kuitenkin annettu miten kuntosalissa tulee toimia (3-x 15 toistoa kevyillä painoilla, olkaa pareittain, tehkää yksi liike ensin loppuun ja sen jälkeen siirrytte seuraavaan laitteeseen)!!!
No-tuli toinen ryhmä, heidän kanssa tunti sujui huomattavasti paremmin paitsi 5 min ennen koko viikon viimeistä tuntia yksi vaaleahiuksinen oppilas meni juoksumattoa kokeilemaan..
Laittoi tehot niin kovalle, että jalat sotkeentuivat ja hän kaatui, piti vielä kiinni kaiteesta, että oikein roikkui laitteessa kiinni, itse raahautuen perässä!!! Ja siis siellä kuntosalissa kun oli muitakin ihmisiä! Sai taas hävetä silmät päästä! Eräs oppilas kommentoi "Blondi juoksumatolla!"
Iltapäivällä kössitunnin loppupuolella täräytin syötön vastaanoton parini silmään!!Kauhistus ja kulmäpussi oli tarpeen! Onneksi ei käyny hullummin loppujen lopuksi! Tulipahan vaan mieleen että salibandyyn suunnitellut suojalasit olisivat vallan käyttökelpoiset myös ahtaassa squashkopissa!! Huh,huh-onneksi on viikonloppu!

Comment

Doping seminaarissa..

07.12.2006 16.36 - opiskelu 

Tänään olin seminaarissa jonka aiheena oli Doping nuorisourheilussa. Siellä oli arvovaltaisia luennoitsijoita, mutta ennen lounastaukoa sain havetä silmät päästä yhden nuoren herran vuoksi... Antidopingtoimikunnan pääsihteeri oli luennointivuorossa (toki hänen aiheensa oli tylsä, mutta silti..) kun kolmen tyhjän penkin päässä oleva nuori mies alkoi hengittää raskaasti, silmät olivat kiinni ja asento hyvin rento! Kuorsaus oli siis niin lähellä...korinaa jo kuului! Penkkirivimme alkoi vääntelehtiä, jotta saisimme unikeon hereille (koska kukaan suomalainenhan ei uskalla tuntemattomalle sanoo, että HERÄÄ NYT PAHVI!)!! No onneksi hän heräs! Mua hävetti siis NIIIN paljon sen puolesta!!
Toinen hieman hilpeyttä tilaisuudessa aiheutti eräs naispuolinen Nuorisotutkija (ihan väitellyt tohtori) joka ei tajunnut liikunnasta tai urheilusta YHTÄÄN MITÄÄN! Onneksi hän kuitenkin ilmoitti asian heti puheenvuoronsa alussa! Yksi hänen kysymyksensä yleisölle oli: "Minkä mittaisia matkoja ne hiihtää hiihtokilpailuissa? Hiihtääkö ne 10 km?"
Että ottavat sitten luennoimaan kaikenmaailman tohtoreita urheiluseminaareihin!!!
Kisapapin Leena Huovisen ja Marjo Matikainen-Kallströmin puheenvuorot jäivät kuulematta, koska oli pakko tulla kotiin- mä nimittäis arvasin että nuo tai jompi kumpi karvatassuista on taas nahkasohvalla ilman lupaa!! Ja kiinni jäi(vät)-yksi sohvatyynyistä oli lattialla ja se on sen merkki, että sohvalla ollaan loikoiltu!!!Olin unohtanut aamulla laittaa pöydän sohvan eteen esteeksi!!!Shit!

Comment

Onko tämä nyt IN?

06.12.2006 21.03 - harrastukset 

Olihan tätäkin kokeiltava, vaikken mikään tietsikkanero olekaan! Kaikilla on nykyään oma "BLOGI" ja mulla meni aikansa enneku tajusin mitä nää oikein on!! Piti sit yhen vanhan koulukaverin kertoo se mulle (silläkin on oma blogi), muilta kehannu kysyä ees!PirttiHirmu yrittää pysyä mukana tässä tietotekniikan kehityksessä, vaikka aika vähänhän tuota aikaa jää keittiöhommista!

Tänään oon ollu tehokas ku mikä: Aamulla hierasin silmät auki, syötyäni aamupalan tekasin lihamurekkeen täytteellä! Tunnin kuntoilun (kössin) jälkeen tein perunamuusin ja mureke kypsyi samaanaikaan uunissa! Sit karvatassut oli jo kiertänyt mut sataan kertaan ympäri niin oli pakko lähtee kävelyttämään ne! Kauheesti niistä lähtee muuten karvaa-oiskohan se tää lämpönen ilma??? Ne pudottaa karvansa ku talvi ei tullukkaan!!?? En käsitä! No,sitten ku siltä reissulta palasin alkoi pipareitten väsääminen... kai niitä jotain 60 tuli tehtyy ja paistettuu!!Tässäpä tää mun ITSENÄISYYSPÄIVÄ sitten olikin...
Comments (2) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu