PirttiHirmun Päiväkirja

Mielenrauhaa..

25.02.2008 19.48 -

Työt alkoivat; jippii! Musta oli pitkästä aikaa kiva mennä töihin. Kaksi viikkoa mennään löysällä lukkarilla kun 8-luokkalaiset ovat työharjoittelussa, mutta aina siellä koulussa tekemistä riittää. Tänään tein arvostelut ja uusin valinnaisen liikunnan kurssia ens vuotta varten.
Ajattelin kysästä neuvoa lukijat; ennen kun seuraava armoton V....tus tai masennus tulee niin kuinka te piristätte itseänne? Tai kuinka te pääsette sen olotilan ohi, mitä keinoja käytätte? Mä oon tossa miettiny, että mitkä ne mun keinot on. Tässä muutama mikä tuli viime viikolla mieleen; urheilu, älä ajattele sitä asiaa (yritä olla ajattelematta), liiku - ole liikkeessä - yritä tehdä jotain, puhu - yritä selvittää paha olo pois puhumalla, laihduta - vaikka vaan ajankuluksi (sekin on muuta ajattelemista). Kirjoittakaapas omia keinoja! Olis kiva kuulla mitä muut tekevät!

Comments (2) | Comment

Day 5

22.02.2008 19.46 - henkilökohtaiset 

Tänään oli vuorossa aamusta ensin Rauhan kuskailua ku Lagunassa pyyhkijät lopetti toimintansa. "Etanan" kanssa hakattiin hampaat irvessä tunti kössiä ja saunottiin sen jälkeen. Pyörittiin huonekalukaupoissa ja kävästiin syömässä kunnon burger ateriat! Hyvää oli! Baby S. tuli seuraksi kiertelemäämn kauppoihin, mutta mitään järkevää kukaan meistä ei löytänyt/ostanut.
Täytyy sanoo, et oon enemmän ku tyytyväinen ku tää helvetin hiihtoloma loppuu. Voin myös taata, että ens vuonna en ole täällä Helsingissä vaan lähden pois. Loman kohokohta oli ehdottomasti Himoksen reissu ja kaikki urheilut, muu onkin ollut syvältä sieltä. Annetaan asian olla ja toivotaan parempaa ens viikkoa.

Comment

Days 2-4

21.02.2008 13.41 - henkilökohtaiset 

Tiistaina oli koko hiihtoloman mahtavin päivä (vaikka lomaa on vielä jäljellä, en usko että sellaista päivää tulee enää tällä viikolla)! Oltiin Baby S;n kanssa aamusta liikenteessä ja matkattiin Himokselle korkkaamaan tämän talven laskut! Porukkaa oli, mutta ei liikaa, hisseihin pääsi mukavasti ja rinteissäkin oli kuitenkin tilaa tehdä kurveja! Aurinko paistoi ja  oli kivaa ulkoilla koko päivä.
Keskiviikkona kävin aamusta lumilenkillä (lunta tuli muutaman tunnin ihan pirusti). jalat oli kuin lyijyt eileisestä laskettelusta ja siitä lumen määrästä. Silti sitkuttelin 55 min lenkin!
Päätin viettää kotipäivän ja siivosin 11-15 ja en saanu kaikkea valmiiksi mitä olin ajatellut, joten ne odottamaan seuraavaa suurta inspiraatiota! Sain kuitenkin vahattua perketin, joka on aikamoinen urakka (voin kertoo) ja käsiteltyä myös nahkasohvan jne... Illalla mua ei huvittanutkaan yhtään mikään... Menin kuitenkin katsomaan pari erää miesten salibandyä ja loppuillan makasin sängyssä.
Tänään torstaina olin "lääkärillä". Se käänteli ja väänteli mun niskat kuntoon.Toivottavasti käden puutuminen ja "hhamukivut" lähtee pois. Kiertelin vähän kaupungilla, mutta kun mieli on maassa ei siitä  mitään tullut...Olis paljon kirjoitettavaa, mut en mä jaksa. Olkoot!

Comment

Hiihtoloma; day 1.

18.02.2008 21.14 - henkilökohtaiset 

Auton tuunailua; Pesu, lampun osto ja vaihto, pesunesteen osto ja lisäys, koirapeitteen osto ja vaihto. Siinäpä sitä olikin ihan tarpeekis. Nuo asita on myös niitä jotka jää roikkumaan viikoiksi. Päivään mahtui myös aamulenkki, koirien kanssa pitkälenkki ja sapuskan tekoo.
Huomenna startataan aamusta Baby S:n kanssa Himokselle laskettelemaan! On luvannu hyvää pikku pakkasta ja auringonpaistetta! Huippua!

Comment

Lätkää pelaamassa

11.02.2008 20.29 - ihmissuhteet 

Historian toinen Womens`s hockey night pidettiin launtaina Länkkärillä!! Kokoontumisajot oli klo 18 pukkarissa, jossa tutustuimme toisiimme ja kaivoimme jälleen vuoden kellarissa olleet kamat  esiin samasta kassista kuin viime vuonna. Sumppia sekä HARD SPORTia juodessa meni 1,5 h jonka jälkeen kaikki sai varusteet kutakuinkin oikein päällensä (hyvän opastuksen kera).
Itse peli oli tasainen ja jännittävä. Team Anneli painosti rajusti alusta alkaen, mutta Tesoman Fetisovien maalissa "Tommy Salo" piti joukkuetta pystyssä (tais siellä pari kaatumistakin tapahtua). Värikkäät peliasut tekivät Tommyllekin tepposen ja "Tikkasen Esa" pääsi kuin varkain pamauttamaan räpyläkäden puolelta 1-0 johto-osuman, "Tommyn" luullessa omien hyökkäävän häntä vastaan!
Tuomarit olivat päättäneet olla tässäkin ottelussa näkyvässä roolissa, joten vauhdikas peli kärsi ihmeellisistä rankkareista sekä muutamasta omituisesta jäähystä. Team Annelin "Guolla" pääsi haurhauttamaan Salon rankkareissa, tilanne oli kannaltamamme jo huolestuttava 2-0. Synttärisankari pääsi itsekin kokeilemaan rankkua, mutta oli ilmeisesti liian vähän Raahen Raanavettä vielä siinä kohdassa iltaa nautittu, sillä sen verran heppoinen harhautus oli. Sen sisään "Tytär" sai kavennettua heti perään komennetusta rankkarista tilanteeksi 1-2. "Mama" oli muuten 45 peliminuutin jälkeen saanut vain pari hipaisua kiekkoon...ja kerran oli sanonut "Etanalla" -  "Moi".
Peli päättyi lopulta tasan 2-2, taytyy myöntää, että tuomareiden hyvällä avustuksella!
Sauna oli kuumana ja tarjottavat esillä kun pääsimme aitioon. Mukavaa rupattelua ja läpänheittoa. Illan kisa oli "paras pukukoppijuttu"; osallistuimme "Pakosen" kanssa kisaan ja PirttiHirmun vanha tarina pian 40-vuotta täyttävästä ystävästä arvostettiin parhaimmaksi pukukoppijutuksi.SE tarina on tosi...kuulette sen joskus taas uudestaan...

Comment

Miksi huippu-urheilijoiden avio-onni ei kestä?

08.02.2008 18.12 - viihde 

MTV3 sivut otsikoi noin... tuohan on vanha juttu: Sitä on aikoinaan mietitty Kurrin, Tikkasen ja lähivuosina Myllylän kohdallakin. Nyt listaan liittyi Häkkinen (Mikallahan oli alkoholi-/avioliitto-ongelmia jo heti F1 uran jälkeen). Saapa nähdä milloin Selänteen Sirpa pistää paperia liikkeelle??? En toki toivo sitä heidän kohdalleen, mutta eikö se ole jo aika odotettavaa?
Jännä juttu, mutta en muista et tuota olis muuten mietitty aikoinaan Nykäsen Matin kohdalla...Miksköhän?? Masa-Hiiri on ehtiny menee aika monesti naimisiin ja siinä samalla erotakin.
Mutta itse asiaan: Avio-onni ei kestä siksi kun huipulla ollut urheilija lopettaa, alkaa olemaan oikeesti kotona enemmän kuin 100 vuorokautta vuodessa.Yhtäkkiä huomataan miten helkkarin tylsää se "leikitään kotia" - leikki onkaan; pyykinpesu, vaipanvaihto / yleisesti lapsista huolehtiminen, ruoanlaitto, kaupassakäynti, siivous jne jne...
Alkaa pärstäkerroin tympäännyttää; ei hotellielämää, ei joukkue-/tiimikavereita ympärillä joiden kanssa pystyy vaan heittään mukavaa läppää, ei leirejä josta soitellaan kotiin ja lähetellään lentosuukkoja. Yhtäkkiä kaikki onkin todellista...sitä ei oo vaan tajunnu kun on eläny omaa uraa - uhrannu toki siihen paljon, mutta niin on vaimokin!!Onhan se kivaa lapsistakin saada iskältä reissun päältä aina tulkkuja - iskä kun on sen reilut 200 päivää aina maailmalla...ehtii samaan aika monta mukavaa pakettia. Joskus tietty olis kivaa varmaan viettää aikaakin koko perheen kesken...Ei ne vaimotkaan kaikkee kestä.

Comment

"Salaviisas"

07.02.2008 14.08 - työ 

Sain tänään uuden lempinimen - "Salaviisas". Pidin opettajille fronterista esityksen, että mitä olen saanut aikaiseksi oppilaiden kanssa ja miten olen kokenut tämän uudehkon opetusmuodon. Mun esitys oli niin vakuuttava, että status ja auktoritteetti on noussut tänään kohisten! Arvostettu äidinkielen opettaja tokaisi; "Tuokin antaa itsestään ihan vääränlaisen kuvan, tuollaisen säheltäjän kuvan, mutta sehän onkin SALAVIISAS!"
Ja mähän tein sen "mahtavan" power point esityksen illalla klo 21 jälkeen...hädissään!
Jokohan oon huomenna jalat maassa??? Pudottakaa mut maan pinnalle!!heh!

Comment

Asiat jotka hoidetaan viime tipassa

06.02.2008 22.35 - henkilökohtaiset 

Jotkut asiat on vaan niin kauheen vaikee "suorittaa"... Mulla sellasia on mm.
- auton tankkaaminen, pari kertaa oon jäänyt tien päällekin...;)
- kampaamoajan tilaaminen
- käteisen nostaminen automaatista
- luennon suunnitteleminen tai
- oppitunnin suunniteleminen

Mitkä tehtävät sinulla tahtoo jäädä roikkumaan?

Comments (4) | Comment

Helvetin hyviä valmentajia...

04.02.2008 21.35 - harrastukset 

Järjestettiin valmentajille tilaisuus tulla katsomaan uutta tekniikka dvd:tä. Varasimme loistavat tilat ja tilaisuus oli kaikille ilmainen. Lisämausteena oli, että dvd:llä esiintetyt harjoitteet olisi käyty samantien harjoituksissa läpi, jotta ne olisivat jääneet mieleen (ja valkut olisivat saaneet nipun uusia harjoitteita, mitä ne aina kitisee). Arvatkaa monta oli paikalla????????????????????????????? EI YHTÄÄN!
Kävin sitten kiertelemässä kolmet eri treenit ja tsekkaamas, et onko ne oikeesti niin helvetin hyviä koutseja et ne ei tarvi minkäänlaista koulutusta enään ikinä, koskaan!!
Näin yhteensä 4 valmentajaa ja istuin kolmissa eri treeneissä; no ainahan on parannettavaa, mutta parilla valkulla oli aika paljonkin...Siellä 17 tyyppiä jonotti ja katto ku muut suoritti. 11 pelaajalla tehtiin kahteen päätyyn sellasta harjoitetta jossa kolmen pelaajan piti liikkua yhtä aikaa...tuli aika kiire ja palautuminen oli olematonta. Palautteen antaminen tai siis sitä ei juurikaan esiintynyt ja vaatimustaso oli surkea!
Mutta ei kannata kouluttautua - sehän menee omalla painolla ja 10 vuoden kokemuksella!
Joopa joo ja trallalallalei!!

Comments (2) | Comment

Juhlimassa "Rauhaa"

02.02.2008 17.06 - henkilökohtaiset 

Olipa mukava nähdä "lauma" kavereita eilen! Aika rauhallisesti juhlittiin, mutta yksi penkiltä tippuminen nahtiin ja juhlakaluhan oli sitten jättänyt lompakon baaritiskille! Onnex Enrique ja Pakone saivat sen tunnisteita vastaan haltuunsa! Iso kiitos kaikille mukana olleille ja lahjaan osallistuneille!

Case Varis: Baby S:n pyynnöstä tästäkin on mainittava. Voiko tyhmempää urheilijaa löytyä?!? Että yritti pelata itselleen aikaan haluamalla paikalle oman tutkijan, naurettavaa!
Onko K-P Kyrö sekoittanut kaisan pään niin totaalisesti, että oikea on sekoittunut väärästä; vaiko onkohan varis liikkunut omasta mielestään siellä surullisen kuuluisalla "harmaalla alueella!?"

"Larssonin" tassu on niin kipee, että nousessa ja laskeutuessa se ulahtaa sydäntä raapivasti! Mitään varsinaista kipukohtaa ei ole löytynyt, joten oliskohan lihasvenähdys kyseessä...ressukka on ihan maansa myynyt!

"Poika" pelaa sitten ruottinmaalla. Oli ollu kuulemma paskat housussa ekassa pelissä kun "Du gamla, Du friia" oli pyörähtänyt soimaan. Tänään kotipeli ja odotettavsissa 7000 katsojaa; "liinatukka" saa laittaa hokkarit kiitoon!!

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu