PirttiHirmun Päiväkirja

Case Karalahti

30.01.2008 18.32 - urheilu 

Jere on ollu mediassa aikalailla täs viimepäivinä. Iltiksessä oli julkaistu sen puhelu "Nikelle". "Nikke" ei ollu kyl ihan tässä maailmassa siinä keskustelussa. Jere on kieltäny kaiken; on vaan maksanu velkojaan tyypeille. Bilettäny Areenoilla ylibudjetin; hyvää hyvyyttään tarjoillu muutamalle kymmenelle parhaalle kaverille illan ja varmaan liputkin konserttiin! Ei paljoo ollu järkee Jerellä päässä sillä hetkellä (missähän maistissa se on silloin ollutkaan)???
Jokisen Olli oli reiluna kaverina lainannu 10 000 e! Pikkusumma "Olballe". Mäkin lainaisin kavereille (joka olis Jere taustainen) ihan mieluusti, milloin vain, kymppidonan! Siis, jos mul olis varaa! Voi pieksut - mitähän se Ollikin nyt miettii. Tuskin enää ystävänpäivänä lähettää Jerelle korttia Ameriikasta!
Tässä taas yks Matti Nykänen lisää... sääliksi käy vaimoa ja pikku Ronjaa!


Comments (1) | Comment

Huolettomia koululaisia

29.01.2008 20.21 - peruskoulu 

Eilen jouduin kovan tappelun väliin ja saimme toisen opettajan kanssa sen nujakan onnex loppumaan. Itse sain iskun päähän ja kollega sääreen. Tästä piti tehdä raportti, et kai niitä kerätään jonnekin arkistoon - kuinka paljon opettajan joutuvat kohtaamaan työpaikallaan väkivaltaa.
On se niin huoletonta tuo murrkuikäisen koulunkäynti! Koulu on heille oikeastaan palvalukeskus tai päivähoitopaikka. Tässä teenage näkökulmaa:
Toista vuotta yläasteella; meillä on koulussa kaapit, onnex-ei tartte raahata niitä kirjoja himaan. Läksytkin ehtii ihan hyvin tekeen välkällä, turhaa mä niitä himaan kannan. Vaikka ne opet aina valittaa et "miks teil ei penaalii" - niin ilman sitäkin pärjää hyvin. Voi pummia luokan hikarilta tai lainata maikalta. Joskus on vähän hankaluuksia ku ei oo vihkoo mukna, paperi on jostain syystä kortilla, mut vieruskaveri yleensä sit repäseen keskiaukeaman omasta vihostaan. Se on muuten makeeta ku luokanvalvoja käskee aina jouluna ja keväällä siivoomaan kaapin niin sielt löytyy vaikka mitä; viime keväänä mä löysin mun kaapin pohjalta puoli vuotta hukassa olleen mp3 soittimen, aika hyvin! Ottaa päähän ku koulualuulta poistumisesta tulee jälkkää! Hitto ku meidän koulun vieres on Mäkki, pikkasen parempaa safkaa ku koulus. Mun mielestä välkätkin sais olla pidempii; ei siinä vartis ehdi mitään tehdä, aina saan myöhästymisen ja niitäkin ku on tarpeeks - saa läksykerhoo, Plääh! sain nelosvarotuksen mantsasta, mut onnex se ope lupas, et saan tehdä sellasen "paketin" ja suorittaa kokeen uudestaan. Ku jaksas vaan tehä ne tehtävät. Kuraattori otti mua hihasta kii yks päivä ja sano et mun muka pitäis mennä sen kaa jutteleen ku on noita selvittämättömii poissaoloja. Mä en niiin jaksa mennä sinne, se varmaan soitta mutsille, onnex mutsi ei välitä. Se ei oo muuten kertaakaan käyny vanhempainillassa eikä ees varteissa. Ihan hyvä vaan! Oikeestaan must on iha kiva käydä koulussa, näkee kavereita! Ne aamuherätykset on vaan ihan tappoja! Must koulupäivän pituus vois olla 11-14, se oli aika hyvä. No joo, en mä jaksa enää kirjoittaa, pakko käydä Irq:ssä on se "yks" lisänny kuvii, se lupas ainaki! Se on niiiin ihana!


Comments (2) | Comment

Ulkoilupäivä

27.01.2008 21.35 - henkilökohtaiset 

Ihan aurinkoinenpäivä houkutteli ihmiset ulkoilemaan tänään. Fiilis oli keväinen, ihana kerrassaan! Lisää tällaisia päiviä!
Muutenkin mieli alkaa virkistymään, sillä lomat (hiihto-, pääsiäis- ja kesäloma) ovat ihan hollilla ;). Kaikkea kivaa odotettavissa: Siipiä syömään ens perjantaina, seuraavana viikonloppuna Hockey Game ja ehkä koulutus ja sitten on viiskymppiset Tampereella..siitä käynnistyykin hiihtoloma! Jipii!

Comment

Uinnit ovat alkaneet

24.01.2008 19.12 - peruskoulu 

Taas oon saanu kuulla selityksiä;
- " En mä muistanu, et meil on uintii!"
- " Mul ei oo ku bikinit, ei niillä voi uida!"
- " En mä ui! En mä uinu viime vuonnakaan!"
- " Mä oon kuullu, ettei 8-luokalla uinti olis pakollista!"
- " En mä halua uida!"

Mutta yksi ryhmä on ylitse muiden. Tänään 7-luokkalaiset tytöt (noin 20 oppilasta)...
15 ui ja kahdella oli pätevät syyt olla uimatta, vain kolme lusmuili! Aivan mahtava ryhmä, kukaan ei kitissy mitään. Mä olin niin hyvällä tuulella loppupäivän etten jaksanu välittää edes seuraavan ryhmän huijauksesta mistä ne jäi mulle kiinni (en vaan paljastanu sitä vielä niille). Ryhmä lusmuilijoita ja pistin tytöt kävelylenkille (sekä kamerakännykka kuvanottotehtävän). Olivat tyhmät lähettäneet yhden hissukan ekaan paikkaan ottaan valokuvan ja kovikset oli tietty menny lähelle ottaan jälkimmäisen kuvan. Hissukkahan sit vastas rehellisesti kun kävelin sen kans pois, et miten asia meni. Voi, voi niitä raukkoja - vielä luulevat etten mää tiedä!!


Comment

Naapurissa jynssätään!

22.01.2008 20.35 - ihmissuhteet 

Mummon kamat on muutettu! Minne lie mummo meni, toivottavasti pääsi hyviin "käsiin" ja saa seuraa. Uusi naapuri on mummon joulukortin mukaan 40-vuotia mies. Eilisestä lähtien siellä on noin nelikymppinen nainen ja mies siivonnut ja kolistellut. Jännittää kuka siihen sitten asettuu...
Kävin rauhan kanssa kössiä pelaamassa ja huomenna ajattelin osallistua oppilaiden kanssa kuntonyrkkeilyyn. Pikku hiljaa saada taas jäseniä liikkeelle. Lenkkeily ei kyllä innosta nyt yhtään, mut nuo pallopelit kylläkin. Kukakohan jaksais järkätä jonku salibandyjoukkueen ja sille vuoronkin? Olis kiva pelata säbää... tehkää joku jotain!!

Comment

"Junassa on hauska matkustaa"

21.01.2008 21.28 - henkilökohtaiset 

Kaks asiaa ei ole muuttunut "junailussa"; se järkyttävä kusenhaju vessassa (vaikka ne vessat ovat pendolinossa ihan nykyaikaiset ja helkkarin kallis ravintolavaunun tarjoilu!! Muutenhan se oli kiva kokemus; 6 h Ouluun ja pc paikka. Kattelin "Pelastajat"- sarjaa ja luin kirjaa, mukavasti meni aika.
Kiirettä piti et ehti parin päivän aikana taas kaikkia näkemään ja katteleen pari peliäkin.
siskon ylläribileet meni loistavasti siihen asti ku oltiin meidän perheen kesken, mutta kun ovesta alkoi lappaamaan siskon miehen 9 sisarusta lapsineen, keittiössä oli säpinää! Vartissa tehtiin kakku (kakkupohja oli valmiina) ja voileipäkakku - ja taas oli tarjottavaa. Lapsille haettiin kaupasta keksiä, jäätelöä ja limua! Sisko oli niin yllättyny että liekkö vielä tänäänkään selvinny? Oikein mukava viikonloppu ;)

Comment

Erään opettajan päivä

17.01.2008 21.12 - työ 

Tämä tarina on tosi:
Aamulla 3 tunnin palaveri Lastenlinnassa. Kouluun ja viemään tokaluokkalaisia ruokailuun. Jonossa yksi oppilasta alkaa oksentamaan silmittömästi. Opettaja saa siirrettyä oppilaan pois linjasta ja vie pikku koululaista kohti omaa luokkaa. Oksennusta pitkin matkaa...Muut ruokailevat rauhassa, menevät ulos välitunnille. Koulun alueella on päässyt koira irti eräältä naiselta ja koira puraiseen kahta koulumme oppilasta; toinen näistä on tämän ko. opettajan luokalla. Poikaa viedään terveydenhoitajalle rokotukseen. Iltapäivällä vielä yksi luokan integroidusta oppilaasta heiluu teräaseen kanssa käytävällä. Hänet kuskataan apulaisrehtorin puhutteluun...kirje lähtee kotiin.
Se siitä opetuksesta siltä päivältä!!!

Comments (2) | Comment

Viikonloppuna Pohjois-Suomeen

15.01.2008 18.49 - henkilökohtaiset 

Niin...onko siitä jo reilu puoli vuotta kun oltiin porukalla Oulujärvellä nauttimassa hyvistä keleistä?!?! On aika lähtee moikkaamaan äiskää ja viedä Thaimaan tuliaiset. Sisko ja veli saapuu sunnuntaina myös Thaimaasta. Ollaan järkkäämässä siskolle yllätys 50-vuotis bileitä... Se kun luuli päässeensä karkuun niitä. Heh!
Oon yrittänyt tosissaan kääntää ajatuksia postiviiseen suuntaan ja saada taas rytmistä kiinni, mutta kai tää åpimeys koittaa vaan vetää mieltä tummaksi jatkuvasti. Pineiä piritymisen merkkejä ehkä ilmassa; olin eilen Pakosen kans uimassa ja tänään siivosin oikein kunnolla. tytötkin ovat saaneet kylvyn! Kyllä tää tästä; hiihtoloma kolkuttaa kohta ovelle ja kaikkee muutakin kivaa on tiedossa!!Pää pystyyn vaan ja rytmistä kii - täältä tullaan kevät!

Comment

Salibandya...

12.01.2008 20.19 - urheilu 

Vantaalla on pelattu Euroopan seurajoukkueiden mestaruudesta keskiviikosta lähtien. Oon käyny seuraamassa vanhojen pelikavereiden ja valmennettavien kanssa otteluita ja on ollut kyllä mukavaa nähdä tuttuja. Salibandy ei pelinä mielestäni oo menny eteenpäin tai taaksepäin...ruotsalaiset osaavat erinomaisesti pelin kääntämisen, heidän ratkaisut ovat nopeampia ja heistä huokuu itseluottamus. Muutamia yllätykisä turnauksessa on nähty,lähinnä miesten puolella-olisi ollut hauksaa nähdä niitä myös naisten puolella. Yllättävää oli se, että SSV;n miehet romahtivat oikeastaan jo ensimmäisessä pelissä kun sössivät tasurin Classicin kanssa viime minuutilla. Voin vaan arvata mikä ketutus siellä mylvii, sillä tähän turnaukseen oli todella satsattu ja uhrattu paljon.Mitään ei jäänyt turnauksesta käteen!
Olipa meillä sitten koulujenväliset salibandyottelutkin tuossa perjantaina. On se käsittämätöntä miten paljon tuollasilla yläasteenoppilailla on sitä keltaista nestettä päässä eikä opettaja voi/tee mitään asian eteen. Toinen vastustajastamme pelasi niin ylimielisesti meitä vastaan ku olla ja voi. Tuomari kävi heitä siitä moittimassa ja ilmoitti, että jos ei kiinnosta pelata kunnolla niin hän keskeyttää ottelun ja he häviävät ottelun 5-0. Mainittakoot, että vastustajamme piti vain palloa omassa päässä, siellä pari salibandyn harrastajaa (omasta mielestä helvetin hyviä pelaajia) pyöri ja kikkaili itsekseen pallon kanssa. Noh-peli ratkesi tämän tuomarin huomautuksen jälkeen ja vastustajamme voitti. Huutelua oli ollut heidän osaltaan läpiottelun;todella ääliömäistä käyttäytymistä ja pelaajiemme pilkkaamista. Kättelyn jälkeen alkoi töniminen ja sanasota, menin väliin ja pidin huoli omistani, että huutelu ja uhittelu loppuisi. Tuomari ei tehty asialle mitään vaan oikoi kaukalonlaitoja. Vastustajan opettaja ei tehnyt elettäkään pysäyttääkseen omia pelaajiaan uhittelusta. Yhtäkkiä yksi oppilaistani tuli mailan kanssa ja lähti ajattamaan vastustajaa maila pystyssä ympäri kenttää. Osui mailalla poikaa, minä juoksin perässä huutaen, että lopeta! Kukaan muu aikuinen ei tilannetta ollut lopettamassa. Oma oppilaani lopetti ja käskin hänen poistua koko hallista välittömästi. Siinä sitten selviteltiin  kolmen liikunnanopettajan kanssa, että diskataanko kaikki joukkueet ja lopetetaan pelit siihen käytöksen vuoksi (yksi peli oli vielä pelaamatta, ei kuitenkaan meillä). Sanoin, että mi ulle sopii-tuollainen ylimielinen käytös ja oman oppilaani raivostuminen ei todellakaan kuulu oppilasurheiluun. Jäin halliin niin kauaksi aikaa, että kaikki oppilaani lähtivät hallista pois (sillä siellä vielä uhiteltiin, että viimeisen pelin jälkeen tapellaan vielä). Ilmoitin samalla omilleni että tämä oli viimeinen kerta kun osallistumme turnaukseen tänä ja ensi vuonna. Salibandykerhokin on jäissä. Näin jo koko tappelun Ilta-Sanomien otsikoissa...

Comments (1) | Comment

Eka viikko alkaa olla takana...

10.01.2008 20.32 - peruskoulu 

"Oon päättänyt ottaa tän vuoden entistä rennommin..."siten pääsin sen sunnuntain ketutuksen yli. Oppilaatkin ovat saaneet tehdä koulussa aikalailla mitä vaan-sääntöjen puitteissa tietenkin. Oon antanut valintamahdollisuuksia ja keksinyt uusia jippoja.
Yksi jipoista on se, että kun oppilas valitsee kävelylenkin (eli varusteet ei ole mukana) niin tarkistus kävelylenkin kohteesta onkin helppo tsekata silleen et oppilaat ottavat itsestään kohteessa kuvan kamerakännykällään!! Tietty millä he sinne menevät...on toinen juttu...täytyykin muuttaa tota, laittaa muutama kohde matkan varrelta mistä tulee ottaa kuva.YES! Näinhän ne ei voi mennä bussilla sinne! Tai voi, mut menee aikaa ja paljon vaivaa!
Seuraavaa jippoa olen suunnitellut jo pitkään, mut en ole vielä toteuttanut... ostan muutaman askelmittarin kouluun ja saavat nämä kävelijät kerätä kaksoistunnin askelia mittariinsa. Toivottavasti se herättäis muutaman liikuntainnostuksen...tai sit se tappaa sen ikuisesti!! HEH, ihan sama, mut sinne saliin mä en niitä ota istumaan ja ihmettelemään!

Comments (3) | Comment

EVVK!!!

07.01.2008 21.00 - henkilökohtaiset 

Työt alko, hitto et otti eilen niin paljon päähän. Olin niin huonolla tuulellakin et ei mulle voinu sanoo sanaakaan ku olin jo räjähtämispisteessä.
Niin, mitä sit oon tehny tässä Thaimaan reissun jälkeen...Palautunu, on väsyttänyt ihan hulluna. Shoppaillu alennusmyynneissä. Palellu. Mua on palellu siis ihan hulluna sen matkan jälkeen, toki ilmatkin on ollu aika viileet-pohjoistuuli, helkkarin kylmä viima.
"Teuvo" oli ansiokkaasti selviytynyt täällä tyttöjen kanssa ja oli ollu kuulemma "terapeuttista ja kivaa". Tota on ollu hankala ymmärtää, sillä toisella koiralla alkoi vielä juoksutkin...Nyt niillä on molemmilla. Tänään katkes fleksikin kun toinen tytöistä lähti poikakoiran perään...mulla koukkusormi jäykisty ja hampaat melkein katkes!!
Isosisko täytti eilen pyöreitä vuosia, se on siellä Thaimaan lämmössä juhlistamassa...on siellä pari muutakin-rexi ja kollega. Parin kaverin kanssa ollaan puhuttu, että vallan mainiosti kävin sellanen oloneuvoksen elämä nyt; shoppailis, matkustelis ja urheilis. Aasinsillan kautta asiaan; Kun mulla oli tuo Thaimaaprojekti et jaksoin kovasti urheilla, niin minkä tavoitteen mä otan nyt? Ei oo mitään tavoitetta, eli ei siis hirveesti huvita. "Etana" repi mua viime viikolla urheilemaan, mut miten sitä nyt pääsis liikkeelle kun työtkin painaa päälle, kertokaas se!!
Ahosen janne on muuten ihan kuningas; että se meni voittamaan koko mäkiviikon!! En olis uskonut vielä 2 viikkoo sit et siellä kukaan suomalaisista törröttää palkintopallilla, saati sitten korkeimmalla.


Comments (8) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu