PirttiHirmun Päiväkirja

2 päivää - ei tää lopu koskaan!

31.05.2007 22.23 - henkilökohtaiset 

Tänään oli 9-luokkalaisten kahvitusta, pyykinpesua ja yleistä varastojen siivousta! Vaikka en yhtään normaalia tuntia pitänyt, päivä meni kuin siivillä!
9-luokkalaiset hurmaantuivat meidän luokanvalvojien muoti show:sta. Osalla tuli jo tippa linssiin, sillä päivät ovat vähissä ja vasta nyt he ymmärtävät, että tää kaikki "turvallinen ympäristö, opettajat, koulukaverit" on pian taaksejäänyttä elämää. Varmasti lisää kyyneliä vuodatetaan kevät juhlissa. Itselläkin on loppujen lopuksi aika haikee olo. Kolme vuotta luokanvalvojana ja nyt se taival on takana. Tie on ollut kivinen toisten kohdalla, kaikki kuitenkin saavat päästötodistuksen ja siitä olen iloinen.
Tänään kävin lenkillä ja kyllä oli tuskaista..niin on vaan kunto päässyt rapistumaan!!
Mä kaipaisin urheiluseuraa aamupäivisin, kenellä olis aikaa "urheiluttaa" mua?
"Huoltajalle" isot kiitokset kuvista Tanskan reissusta, oli mukava katsella niitä, KIITOS!

Comments (2) | Comment

4 päivää -retkipäivä!

29.05.2007 20.00 - henkilökohtaiset 

No niin, sain liikuntapäiväkirjat tänään käteen ja toiseen oli kerätty viikossa 27,5 h liikuntaa! Paljon golfia, joten aika uskottavaa! Toiseen oli kerätty kuntopiiristä - kävelylenkkiin kaikenlaista liikuntaa 36 h ( 3 viikossa)- se oli vähän epäilyttävä, mutta päästin molemmat läpi arvosanalla 5!
Vietimme retkipäivää tänään ja ihmeellistä kyllä 9-luokkalaiset halus Lintsille!Kävivät syömässä siellä makkaraperunat tai ylikalliin heseaterian&jäätelön. Sen jälkeen suurin osa halus lähtee kotiin. Huomasivat varmaan itsekin että rollercoster aika on mennyt jo ohi!
Aloitin oman kunnon kehittämisen tänään (kauankohan tätä intoo kestää?) rullaluistelulla! Mahtava keli ja luistin kulki, mukavaa!!

Comments (2) | Comment

5 päivää - säpinää!

28.05.2007 21.59 - työ 

Mahtavaa saada oppilaisiin säpinää kun ilmoittaa niille: "Tiesitkö muuten, että saat oikeesti nelosen valinnaisen liikunnankurssista?" - tai että: "Päästötodistusta et saa käteen, ennenkuin kaikki poissaolot ja jälki-istunnot on suoritettu!" On muuten alkanut tapahtumaan: 36 tunnin kurssi pitänyt suorittaa viikossa...hmmm...Mitenköhän se tyyppi on kerenny nukkumaan, syömään ja käymään vielä koulussakin?? Sehän tekee reilu 5 h urheilua päivässä!!HUH, HUH!Mitäs luulette onko tää tyyppi oikeesti tehny ne liikuntasuoritukset vai onko sinne päiväkirjaan lisätty "kalajuttuja"?- Aika jännittävää saada huomenna se päiväkirja käteen!
Valvon huomenna jälki-istuntoja ihan vaan siksi, että ne 9-luokan oppilaat jotka eivät ole niitä suorittaneet, saisivat oikeesti sen päästötodistuksen käteen. Saa nähdä kuinka moni käyttää huomisen aamun hyväkseen ja tulee istumaan 8-10!!Toivottavasti mahdollisimman moni!

Comments (3) | Comment

Energiaa

27.05.2007 18.56 - henkilökohtaiset 

Tanskan reissun jälkeen oon tuntenut itseni jotenkin tosi energiseksi, tuntuu kuin jaksais tehdä vaikka mitä, paitsi lenkkeillä!! Vaikka flunssa on yrittänyt nitistää mua välillä oon touhunnu kaikenlaista! Liekkö tää valoisuus, kesäfiilis ja pieni breikki työteossa tuonut sitä lisävoimaa??
Perjantaina oli vetelät paskat oottamassa parilla matolla työstä saavuttuani!! Olipa helvetin hauskaa alkaa mattopyykille samantien! Illalla päätin sitten vähän sisustaa olohuonetta uusiks ja kävin ostamassa taulutelkkarin, tv-tason ja olohuoneen pöydän Ikeasta! Niitä koottiin ja ruuvattiin sitten iltamyöhään asti! On ne vaan kivat!
Lauantaina vein vanha romut kierrätyskeskukseen ja siinä samalla matkalla imuroin auton - pari koirankarvaa oli meinaa...!Näin Rasva Rositaa, Sinikkaa ja muita ystäviä pitkästä aikaa!
Tänään sunnuntaina otin projektiksi terassikalusteet: hioin ne, pesin ja maalasin - ja taas kelpaa! Aikamoinen urakka sekin kyllä oli!Lämmintä on tänään piisannu ja nukahdinkin lepotuoliin takapihalle - ihanaa kun kesä on tullut!! Vai onko?
Toivottavasti tämäkin kesä on lämmin, yhtä lämmin kuin viime kesä, olis huippua!

Comment

Viikko koulua jäljellä!!

25.05.2007 10.20 - henkilökohtaiset 

Kiirettä on pitänyt sen jälkeen kun kotiin oon tullut! Koulussa saa juosta tukkaputkella; on arvosteluja, arvostelukokouksia, terveystiedon teemapäivää, kevätjuhlaharjoituksia, luokkienvälisiä fudisotteluita jne.jne.Jotenkin tuntuu, että kaikki kasaantuu viimeisille päiville - miksköhän? Osa oppilaista on jo aloittanut keäloman - ei ole reppua mukana, saati kynää tai kumia, no ei se haittaa, tässä alkaa itsekin olemaan niin puhki lukuvuodesta, että IHAN SAMA!

Flunssa iski sitten kisojen jälkeen!! Pitäis päästä vähän urheilemaan, ei oo tullu paljon huolehdittua omasta kunnostan sitten viime kuukausiin! Pakko alkaa säännöllisesti tekemään jotain!!

Veli painiskelee uuden ravintolansa kanssa Pohjoisen pikku kylässä! Kylähullut ovat kuulemma ottaneet mukavasti hänet vastaan ja toistaiseksi sapuskastakin on tullut pelkää positiivista kommenttia!Tänä viikonloppuna siellä alkaa karaokeillat (yleisön pyynnöstä)!! Saa nähdä vetääkö se väkee!!

Osa kavereista on lähdössä heti kesäkuun alussa Thailandiaan pariksi viikoksi lomailemaan - voi niitä onnellisia!! Mulla on vielä muutama kuukausi siihen ihanuuteen!Onneksi kesäloma alkaa viikon kuluttua ja jos te ystävät ette muista montako viikkoa mulla on sitä kesälomaa niin voin sen tässä vielä kerran teille sanoo!! Sitä on 10 viikkoa!!Paljonko sulla on??

 

 

 

Comment

Projekti ohi!

23.05.2007 07.26 - henkilökohtaiset 

No niin, tässä on menny palautumisessa jonkin aikaa ja edelleen menee! Ei millään pääse rytmiin!
Kisoista muutamalla sanalla vielä; Joukkueemme oli loppuun asti yhtä positiivinen kuin edellisen kerran kirjoitin. Kaksi kertaa nousimme siis 1-5 tilanteesta tasoihin ja tulihan se voittokin sitten lopulta viimeisessä pelissä Espanjaa vastaan. Pelaajat halusivat todellakin voittaa sen pelin minulle. Olen tyytyväinen että lähdin tähän erikoiseen "projektiin", sain paljon uusia ystäviä, itseluottamista ja opin myös itsestäni uusia puolia. Pelillisesti pelasimme joka ottelun paremmin ja se oli yksi tavoitteistamme!Joukkue kokonaisuudessaan toimi mainioisti (ilman mitään riitoja) ja kaikki oli todella iloisia ja tyytyväisiä kokonaisuudessaan turnauksesta, uusista ystävistä ja valmennuksesta!
Loppubileet kesti kolme päivää ja uskon että joukkueemme jäi monen  kisajärjestän, kilpakumppanin, erotuomarin ja medianedustajan mieliin iloisena, hymyilevänä, ystävällisenä, koko salibandyväen yhdistävänä "tipsy cups" kisan järjestäjänä ja ennen kaikkea COMEBACK JOUKKUEENA!
Olo on helpottunut, mutta samalla hieman surullinen - tuo aika oli hienoa ja olisi todella kiva tavata loistavia tyyppejä vielä jossakin vaiheessa elämää! Toivottavasti siihen avautuu joskus vielä mahdollisuus!


Comments (3) | Comment

Terveiset Tanskasta!!

13.05.2007 22.22 - urheilu 

Ekaa kertaa netissä! Mahtavaa!

Kisat ovat pyörähtänet mukavasti käyntiin, tai no mukavasti ja mukavasti.. Eilen pyörittiin Saksalaisessa pesukoneessa kunnon linkouksella ja hyvä ku osatttiin hallista ulos! Turpiin tuli kunnolla, mutta joukkue löysi aamuksi jo positiivisen ilmeen sanomalla mulle, että maaleista 8 tehtiin ylivoimalla, pelihän olis ollu ilman jäähyjä 2-3! Todellakin! Kanukit ovat juuri noin postiivisia kuin tuo lausahdus antaa ymmäretää! En ole koskaan urani aikan ollut tai valmentanut näin postiviista joukkuetta! Ihan käsittämätöntä! Osa pelaajista on pelannut muutaman kuukauden salibandya (toki ovat lätkän pelaajia) ja ovat aidosti lähdössä voittamaan jokaista ottelua (viis siitä ostaanko kaikkia tarpeellisia sääntöjä tai taktisiataitoja)!! Kyllä suomalaisilla akoilla olis ruskee vana valunu ekassa matsissa ja pukukopissa joku olisi sanonu "me hävitään!"

Tänään tehtiin historiaa ja saatiin ensimmäinen piste pelaamalla 7-7 Espanjan kanssa! Olimme jo 1-5 tappiolla, mutta niin vaan kammettiin rinnalle ja ohi, mutta 20 s. erotti meidät ekasta voitosta!

Uskon kuitenkin postitiivinen energia vievän meitä vielä eteenpäin ainakin oppimisen puolella. Ei tarvi kuin kerran pilliin viheltään niin joukkue tulee JUOSTEN eteeni! Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut minun valmentaja urallani!

Tunnelma kisoissa on ollut muutenkin erittäin ystävällinen, vaikka sainkin tänään pelissä mailasta silmäkulmaan (niin siis mä koutsaan, en pelaa)! Kotiin tuomisena on siis ainakin mustasilmä!!! Suomalaiset ovat hyvin edustettuna monessakin joukkueessa, joka kertoo ainakin siitä, että salibandymaana olemme kysyttyä porukkaa!

Tiukka vääntö oli myös lätkän puolella, Kanukit vei ja jäimme "jälleen" kakkosiksi!!Joukkueemme oli somistettu tänään Suomi/Canada pinssein!

Cheer for us!

Näihin sanoihin - näihin tunnelmiin!

 

Comments (2) | Comment

Lähtö lähellä-eikun menox!

08.05.2007 10.48 - urheilu 

Huomenna on lähtö Tanskaan MM-kisoihin! Mukavaa ja jännittävää!Hauskintahan tässä on se, että en ole tavannut ainuttakaan joukkueenjäsentä vielä! Tiedän joukkueesta suurinpiirtein nimet, painon&pituus, passinnumero ja toivomus millä paikalla haluaisivat pelata (ja sehän ei välttämättä toteudu). No-pelaajia jännittää varmaan tuplaten enemmän kuin minua! "Ukko" sanois tähän: "Ota löysin rantein - älä jännitä!" Sitä mä aattelinkin toteuttaa!
On paljon asioita joita tulee vielä tehdä ennenkuin kisat pääsevät käyntiin (muilla joukkueillahan nää kaikki on jo mitä todennäköisemmin tehty, ainakin pitäis olla):
- valmentajien roolitus
- kapteenien valinta
- joukkehengen rakentaminen (yksilöistä joukkueeksi)
- kentällisten löytäminen / tutkaparit
- ruokailun ja levon merkityksen täsmentäminen pelaajille
- pelitaktiikan läpikäyminen yhdessä, sen toteuttaminen harkkapeleissä
- sinuiksi tuleminen (avoin keskustelu)
.... Huh, onko tässäkään vielä kaikki??

Onneksi mä en oo siellä yksin - senkun delekoi tehtäviä ja luottaa toisiin!
Peukut pystyyn ystävät!

Comments (3) | Comment

Viikko aikaa..

05.05.2007 18.22 - urheilu 

Tosiaan viikon päästä alkavat naisten salibandyn MM-kisat siellä Tanskassa. Tää tuntuu aika jännältä sillä en voi vieläkään tehdä mitään joukkueeni eteen!!! Hassua, mutta mikä haaste saada 3 päivässä yksilöistä joukkue! Ja viel se, että osattais pelata oikeesti jollakin systeemillä!! En osaa oikein kuvitella, että mikäköhän joukkueemme tavoite on; onko se yksi tehty maali koko kisoissa (sekin voi olla aika kova juttu, ensikertalaisille), onko se yksi voitto vai mikä se on? Kyllä se sieltä ilmaantuu - se tavoite meinaan!
Tänään Suomi pelaa Italiaa vastaan lätkän MM-kisoissa, saa nähdä uuvuttiko Venäjän eiliisessä pelissä italialaiset vai tuleeko tuskainen peli jälleen Suomelle!? Ei oo oikein irronnut vielä Kiekkoleijonilla...Huomenna se on sitten viimeistään kuljettava, sillä vastaan tulee Hannu Hanhet! Laitetaanpa pitkästä aikaa veikkaus pystyyn tuosta pelistä!

Suomi-Ruotsi 4-3!!!

Muita veikkauksia....

Comments (5) | Comment

Palloilumaaottelu

03.05.2007 18.23 - työ 

Koulullamme on ystävyyskoulu Tallinnasta jonka kanssa järjestetään vuosittain yleisurheilumaaottelu Tallinnassa ja palloilumaaottelu Suomessa. Tänään ottelimme koripallossa, lentopallossa ja jalkapallossa . Sääntönä on että se on suunnattu 8-luokkalaisille (nuorempia saa ottaa mukaan, mutta ei vanhempia oppilaita). Mulla on ollu stressiä jo monta viikkoa tästä, sillä mielestäni minulla oli kaikkien aikojen huonoimmat 8-luokkalaiset tytöt!! Ensinnäkin niitä on koko koulussa äärettömän vähän (n.20) ja valitseppa niistä harvoista urheilijamaisista tälllainen palloilujoukkue!?!? TUSKAA!! Otin joukkueeseen loppujen lopuksi 4 kasia ja 6 seiskaa! Voitimme jalkapallo-ottelun 3-0. Huomasin, että tallinnalaiset tytöt olivat yhtä huonoja kuin mekin! Koripallossa tuli turpiin kunnolla 6-30, koripallo on Viron pravuurilaji ollut joka vuosi! Lentopallossa otimme komean 2-0 voiton! Viel kun koulumme pojat voittivat samat kaksi lajia kuin tytötkin, voitimme yhteistuloksin 4-2 vieraamme! Hip,hip hurraa!!HYVÄ ME!
Kakkua, kynttilöitä ja suklaalevy odottti kotona - ihana yllätys! Parin vuoden päästä olis tasavuosia tiedossa...KÄÄK!

Comments (2) | Comment

Vappu paketissaan..

02.05.2007 12.09 - henkilökohtaiset 


Perjantaina se alkoi ja maanantai-tiistai välisenä yönä päättyi...HUH, HUH! Aikamoista! Eilen sitten ei enää päässytkään minnekään, en ees Kaivariin picnikille!

No pe oltiin pikku porukalla siipiä syömäss keskustassa, otettiin siitä kyytipojaksi pari tuoppia! Rasva Rosita johdatti tätä pikku porukkaa aina Roballe asti, mutta pettymys oli valtava ku kyseinen ravintola oli uusinut täysin kasvonsa (aivan paska paikka) ja siellä oli se tasan 17 ihmistä meidän lisäksi! Mä vähän kokeilin breikki mahdollisuutta siinä baarissa olleessa suihkuhuoneessa (joka on kuulemma rakennettu vaahtobileitä varten), mutta ei se oikein irronnut...
La aamu koitti ja Rasva Rosita oli Kalliossa jo 10 aikaan! Perinteeksi muodostunut aamupala Kallion kantakuppilassa venähti sitten iltaan klo 20 asti! Olipa muuten halpaa tarjota kierros kavereille - 4 siideriä ja kolme kaljaa yhteensä 16.80 e! Ihan huippua! Sinikka halus laulamaan joten siirryimme karaokekuppilaan. Laulaa luikastiin, mutta emme olleet tyytyväsisä äänentoistolaitteisiin - parempiakin on nähty!
Sunnuntain Rasva Rosita oli määrännyt LEPOPÄIVÄKSI, no muut sitä kutakuinkin toteuttikin, mutta itse Rosita oli hukassa?!? Sitä sitten jäljiteltiin, mutta mitään ei kuulunut ennenkuin illalla... Rosita kellui hengissä jossakin, en tiedä missä..!
Maanantaina osa käväs töissä. Illaksi oli sovittu taas kokoontumisajot Kallioon nyyttikestien merkeissä. Mä olin vuorokauden ainakin valmistanut texmex voileipäkakkua ja se oli siis niin hyvää, että vei kielen mennessään! Mun pitäis muuten avata Reseptisivut jossain... "Hyväksi koetut reseptit!"
Tarjoilu oli loistavaa ja hyvät ystävät ympärillä, mikäs sen hauskempaa. Viereiseen baariin siirryttämme jengi alkoi oleen jo siinä kunnossa, että kenenkään suustä ei mitään järkevää lausetta tullut!!
Maanantaina piti sit tosissaan päästä sinne Kaivariin, mutta en päässy sängystä sitten millään... 13.15 vääntäydyin väkisin ylös ja lähden hakemaan sapuskaa. Sen Kiinalaisaterian jälkeen oli naula otsassa jälleen ja ei muuta kuin sänkyyn. Muut vietti picniciä 50000 muun kanssa - et ei meitä varmaan ees kaivattu!!
Mä yhdyn Anderssoniin ja alan laihdutuskuurille! On sen verran paksu olo nyt!!!

Comments (3) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu