PirttiHirmun Päiväkirja

Flunssa!

30.08.2007 21.19 - peruskoulu 

Hirvee nuha! Tympee olo ja kylmä!
Tänään oli luokkakuvaus koulussa. Meinas olla hankalaa ku pojat ja tytöt joutu oleen niin lähekkäin toisiaan. Katotaan 9-luokalla, ne roikkuu toistensa kaulassa ihan onnessaan!!
En tiiä onnistuko mun yksityiskuva, ku tällanen hirvee flunssakin on just päällä, ei se ainakaan kaunista sitä kuvaa!!
Vielä yks päivä, ei ku kaks helvetti - meillähän on lauantai työpäivä, VOI PASKA!

Comments (1) | Comment

Veli pelaa monopeliä!!!

29.08.2007 19.19 - uutiset 

Että silleen, en nyt oikein tiedä miten esitän tämän asian teille... Kannattaa istua eka alas ja vetää keuhot täyteen ilmaa... VELJENI ON VUOKRANNUT MÖKKIKUNNASTAMME TOISEN RAVINTOLAN!!! "Ei mee ainakaan kilpailijalle ja nyt mulla on monopoli!"
Meillä pitää sit aika kiirettä ens kesänä Oulujärvellä, et ehditään valloittaa molemmat ravintolat, laulaa ne kaikki HYVÄT karaokebiisit (uusiakin esiintyjiäkin kun on lupautunut), katsella breikkiesitykset, istua autossa kuuntelemassa Lapin kesää ja siinä ohessa kattella hyviä kelejä!!Huh, huh, täytyy varmaan viikko varata tähän kaikkeen!
Onko muuten Sinikka saanut vahvistuksen suopotkupallosta jo?

Comments (3) | Comment

Opiskelukaupungissa

28.08.2007 20.23 - matkustus 

Täällä sitä ollaan pyöritty "vanhoissa maisemissa", muistellen yliopisto elämää! Piti käydä ihan fiilistelemässä sisällä ja haistella vanhaa punttisaliakin... Oon istunut seminaareissa kuuntelemassa kuinka hyvin tai huonosti tämän hetken suomalaiset nuoret voivat. Kouluterveyskyselyn vastaukset ovat julkistettu ja luennoitsijat ovat nostaneet pari isompaa asiaa esille. Suomalaiset 8-9 luokkalaiset kokevat työympäristössään väsymystä, niska-ja hartiaseudun kipuja ja menevät yleisesti liian myöhään nukkumaan. Ettei nää vaan liittyis kaikki toisiinsa...;)!!!!Tämä oli yleisesti esiin nostettu "pahoinvointi", odotan mielenkiinnolla koulukohtaista raporttia, josta näen oman koulun tulokset. Onko terveystiedonopetus mennyt hukkaan vai ei??
Soitin tänään "Lumiukon" vanhemmille. Äiti vastas ja puhui huonosti suomea (yllätys!!). Poika ei ollut kertonut juuri mitään tärkeitä asioita kotona; ei taksvärkistä, ei poissaoloista, ei lauantain koulupäivästä eikä mistään muustakaan! GREAT!!!Äiti vaan voivotteli puhelimessa.
Kohta oon menossa ulos syömään vanhan kaukiskaverin kanssa. Mukavaa rupatella ja vaihtaa kuulumisia/muistella menneitä.
Mun piti muuten vaihtaa huonetta, kun oli niin pirun kylmä tuo edellinen hotellihuone. Käytävälläkin oli lämpimämpää. On se kummaa, et maksaa 94 e huoneesta eikjä saa ees lämmitystä kaupan päälle!!Ihmeellistä - onko vähän ylihinnoiteltu? Näin Tony Montanan, hän esiintyy täällä tänään- taitaa se keikka jäädä multa väliin!!!

Comments (1) | Comment

Lue "Johanna Pakosen" haastattelu!!!

27.08.2007 22.04 - uutiset 

Vuorossa karaoke kuningatar, jolla vähän kesti vastata näihin kyssäreihin!!

1. "Johanna Pakonen", olet muuttanut takaisin Helsinkiin! Miltä se nyt tuntuu Pihtiputaan, Melbournen ja Ivalon jälkeen?
Tsadista ei oo tietoa, mutta ainaskin tämä Malmi on mahtava paikka, kun täällä tapahtuu niin paljon juttuja, joista voi lukea iltapäivälehdistä.


2. Työt ovat sinullakin alkaneet, miltä se "maistuu" kesän jälkeen?
Rillit vinossa mennään vieläkin. Hauskinta on, että mut pakotettiin koulun "ympäristöagentiksi".
 

3. Uusi työpaikkasi on kuulemma alansa eliittiä, mites "Puttaan tyttö" on sopeutunut joukkoon?
Oppilaat eivät kiroile, mutta opskat kiroilevat, joten hyvin oon siihen nähen sopeutunu.

4. Johdat myös leikkisää Peuravaaran yläastetta, kuinka se hoituu? Voitko vähän valoittaa lukijoilleni mistä on kysymys...
Voih, mistähän aloittaisi.. Juttu on se, että Kainuussa Peuravaaran peruskoulussa henkilökuntaa on 24 hlö ja oppilaita on 2, joten ressitön unelmapaikkahan se on kaikille osapuolille . Ite oon rehtori. Meillä on yksi aktiivinen huoltaja, joka on lesta joten lisää oppilaita pitäis olla tulossa. Byrokratia on pientä ja budjetti suuri. Opettajien ei tarvitse olla päteviä, kunhan ovat soveltuvia. Kaikki opettajat asuvat koululla Peuravaarassa, ainakin suopotkupallon aikana. Työtunteja saa tehdä sisään eli ylityöt maksetaan vapaina.Liikunnanopekin pelasi niin paljon pingistä, että saapuu töihin vasta syyskuussa. Koulun pedagogiikkaan kuuluvat virkistävät elämäntavat: esim. mitään patukka- tai limpsa-automaatteja ei tulla käytäville hankkimaan, mutta pullonpalautusautomaatti katsottiin jo tarpeelliseksi. Joka aamu on aamunavauskaraoke ja tiistaiaamuisin opettajakokous on korvattu AA-palaverilla. Aikas edistyksellinen koulu ollaan ja aikaamme edellä. Harvalla muulla tuon kokoisella koululla on esim. oma kuraattori ja lääkäri ja kanslistilla oma apulainen. Jos tahdot lisätietoa tai lahjoittaa rahaa koulun toimintaa, niin ota yhteyttä :)

5. Osallistuit kesällä useisiin "urheilutapahtumiin", kerro jotain hauskaa niistä jokaisesta!
Jos jokaisesta pitää kertoa, niin siinä tapauksessa olin vain yhdessä urheilutapahtumassa. Kesän kovin suoritus oli varmaankin istua Timantin takapenkillä ja laulaa "Lapin kesää" yli 10 kertaa putkeen!

6. Mitä uutta olet hankkinut lähiaikoina?
Irtoripset, mut ne joutuivat jo hukkaan...


Valitse seuraavista vaihtoehdoista se paras ja perustele vastauksesi:

Luumu vai pähkinä?
Luumu on niin hyvä! Pähkinän kohtaamistä yritän välttää ja joskus siinä onnistunkin!

Karaoke vai breikkiesitys?
Uutena juttuna vetäisisin tähän riverdancen!

Mantsa vai bilsa?
Mantsa ehottomasti. Tai on ihmisbilsaakin kivaa opettaa, kun saa katella, miten kersojen korvat punottavat.

Heinäsirkka vai hepokatti?
Se, millä on pidemmät tuntosarvet.

Käsityöt vai puutyöt?
Mitä on käsityöt? Nimimerkillä: ei vieläkään verhoja.

Latokartano vai maatila?
Kesällä maatila ja talvella latokartano.

Cokis vai vichy?
Kokis kuulemma laihduttaa, joten otetaan sitä.Comments (4) | Comment

Uusi viikko, uudet kujeet!

27.08.2007 16.46 - peruskoulu 

Toivon sydämeni pohjasta, että tämä viikko ei olis yhtä raskas ku viime viikko! Tulevana viikonloppuna olin valmistautunut pitämään valmennuskurssia, mutta se peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Se kevensi hieman olotilaa, mutta samalla myös valiettavasti lompakkoa! Joudun kuitenkin viikonlopuksi töihin sillä teemme jotakin lomaa sisään ja pidämme lapset koulussa muutaman tunnin.
Tänään pidin luokalleni lv-vartin. Kertasin hieman mitä tuleman pitää: valokuvaus, la työpäivä, taksvärkki, lappujen palautuksia vanhempian allekirjoituksella ja yleisestä vastuun ottamisesta. Täytyy nimetä taas yks poika luokaltani joka on pihalla ku lumiukko koko ajan - olkoot hän tästä lähtien sit "LUMIUKKO". "Lumiukko" ei tänään tiennyt yhtäkään asiaa mistä heitä oli infottu kun kysyin häneltä kerran asian jo selitettyäni, että mistä puhuttiin. Joka kerta vastaus oli väärä. Mahtavaa tulee olemaan hänen kanssaan seuraavat kome vuotta - tarinaa riittää varmaan tästä oppilaasta!
Illalla vielä vanhempainilta ja lenkki Etanan kanssa!

Comment

Uudistetut sananlaskut osa 2.

26.08.2007 21.00 - viihde 

* Meille on annettu kaksi lahjaa, joita tulisi käyttää mahdollisimman paljon - huumori ja mielikuvitus. Mielikuvitus korvaa sen, mitä emme ole ja huumori auttaa meitä hyväksymään sen mitä olemme.

* Kahden aina kalliimpi.

* Itseäni olen aina kiittänyt ja kiitosta on riittänyt.

* Odottavan aika on yleensä alle tunti.

* Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

* Parempi pää täynnä, kun kymmenen oksalla.

* Niin makaa kun sattuu sammumaan.

* Laatta on heitetty.

* Viina on viisaiden luoma.

Comments (1) | Comment

Vaihtoehtoilta

25.08.2007 22.57 - ruoka 

Oli ihanaa herätä aikaisin tänään ja nauttia viikonlopusta: surffailin netissä ja varasin junaliput ens viikon virkamatkalle!Kämppä siivottiin ja pöytä katettiin, sauna päälle ja grilli läpöiseksi. Baby S. tuli kylään ja vietettiin vaihtoehtoinen ilta (ryyppämisen sijasta)!
Pelattiin Sportti Buzzia ja katteltiin tv;tä kunnes Rauha kysäs: "Mitä sitä ihmiset tekee lauantai-iltana muuta ku on baarissa ja ryyppää???? -Mennään keilaamaan!" Babyn ja mun katseet kohtas ja revettiin nauruun.!!KEILAAMAAN! "Mennään leffaan tai vuokrataan leffa!" - Hyvä idea, mut keskustaan olis turha yrittää autolla kun on Taiteiden yö ja Rauha oli oikeestaan jo tutkinut, että mitään hyvää vuokraleffaa ei olis tarjolla. "LEIVOTAAN!"
HÄH? Babyn kans meinattiin tukehtua nauruun. "Mitä me leivottais? - Tiikerikakku ja syötäis se taikina! - Haeppa ne sun reseptikirjat ja katotaan mitä leivotaan! Suklaaneliöitä!-Joo, hyvä idea, leivotaan niitä!"
Uskokaa tai älkää niin Baby ja Rauha leipoi pellillisen suklaaneliöitä! Niin kuohkeita ja niin hyviä! Kokeilkaa tekin tällaista vaihtoehtoiltaa, hauskaa ja leppoisaa!

Comment

Valituksia valitusten perään!!

24.08.2007 12.54 - peruskoulu 

Joo - tää ei ollu meikäläisen viikko! Eka se mummonkortti, sit yks valitus liikkanumerosta yhdeltä isältä (tullu toki jo kesäkuussa, mut reksi sano nyt siitä mulle):" "Tyttö sai liikuntanumeroksi 8 ja harrastaa sentään jalkapalloa. Eikö se ole kohtuutonta!"? - eli pitäiskö kaikille fudiksenpelaajille antaa automaattisesti 9-10 numeroksi!
No-ei tämä vielä tähän jää: keskiviikkona alotin liikuntatunnin klo 10.20 yleisurheilukentällä (silloin ei vielä satanut, enkä kuuntele radiota kesken työpäivän, että olisin saanut varoitukset). Murkkuikäiset 8-luokkalaiset tytöt valittivat kaikesta mahdollisesta heti päästyäni paikalle. Lähetin "varusteettomat" tytöt kävelylenkille ja muiden kanssa aloitin tunnin. Melko pian alkoi satamaan ja lopetin tunin kesken yhdessä poikien liikunnanopettajan kanssa. Sovittiin nopeasti että lähden koululle (autolla) ilmoittamaan seuraavalle ryhmälle, että eivät lähde kentälle sateen vuoksi ja miesopettaja jää pitämään pukukoppiin sadetta oppilaiden kanssa. Tytöt olivat lähteneet kuitenkin kävellen tai osa pyörillä kotiin/koululle ja ilman muuta he kastuivat täysin!
Eräs tyttöoppilaan äiti ole lähettänyt luokanvalvojan kautta viestin, että vaatii minulle rangaistusta kun olen pakottanut oppilaat kentälle ja he ovat kastuneet, lisäksi olen ITSE AJANUT AUTOLLA KOULULLE - joka hänen mielestä oli tosi törkeää!
VOI V______ mä sanon!!! Kuinka mä voin osata ennustaa että se on vuosisadan ukkoskuuro, en mä nyt mikään fakiiri kuitenkaan ole! No, taas tänä aamuna sitten reksin kansliaan asian tiimoilta puimaan mitä vastataan äidille! Rehtorikin oli aika touhtunut asiasta - kaikenlaiseen sitä tuhraantuu aikaa!
Antakaa tauko ja pitkä sellanen - mä en jaksa - onnex on viikonloppu!

Comments (6) | Comment

Uusia sananlaskuja osa 1.

23.08.2007 19.47 - henkilökohtaiset 

No niin, nyt vanhat sananlaskut nurkkaan ja uudet tilalle!!!


* Kukaan ei ole hyödytön. Aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

* Ken leikistä suuttuu, se ottakoon diapamin
.

* Se viimeksi nauraa, joka hitaimmin ajattelee.

* Se parhaiten nauraa, jolla vahvin lääkitys.

* Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää suunsa kiinni.


* Naura ongelmillesi, niin kaikki muutkin tekevät.

* Se mikä ei tapa, se vituttaa.

Comments (1) | Comment

Radiosta tuttu ääni

22.08.2007 19.44 - viihde 

Hei toverit! Ettekö te kuuntele radioo? Meitsi oli tänään suorassa lähetyksessä (ihmettelin ku kukaan teistä ei tunnistanut mua!). Osallistuin pyynnöstä Voicen kisaan ja yritettiin Rauhan kans voittaa rahaa Thaikkulaan. Ei tärpänny, sillä Rauhalla oli väärä vastaus vaikka oli kuulemma pitkään sitä jo pohtinut! Huvittavinta tässä on se, että mä oikeesti pääsin läpi, rupes ihan jännittämään!Hassua!!

Comments (1) | Comment

Kortti naapurilta

21.08.2007 19.49 - asuminen 

Eilen löytyi postilaatikosta ylläri: naapurin Mummo oli laittanut postikortin, jossa luki näin:" Ihan ystävällisesti kysyisin mistä se häirintä johtuu, kun rupee nukkumaan , niin alkaa pauke ei tässä iässä jaksa enää kuunnella, joku ratkaisu täytyy löytyä, vaikka paineellakin (tai päivälläkin, en saa oikein selvää käsialasta). Jotain pahaa kait olen tehnyt, tietysti sama on vuosia jatkunut. Mistä se johtuu?"
- No, minähän kävelin ovikelloa soittamaan ja keskustelemaan asiasta. Olin ensiksi hieman tuohtunut, mutta jutusteltuamme hetken huomasin, että Mummu höpöttää aika pahasti kaikenlaista sekavaa, mua alkoi lähinnä säälittämään. Kuulemma telkkarin sammuttamisen jälkeen alkaa pauke ja "ne tietää kun liikautan kättänikin!Miten ne sitä ohjaa?"
Tuumasin illalla, et pitäisköhän ostaa Mental wearin paita Mummolle, jossa lukee "I hear voices".
Pace jumppatunti oli esittelytunti ja porukkaa oli pienessä tilassa aika paljon, kaikki ei ees mahtunu kokeileen laitteita. Laitteet oli hydropaineella toimivia yksinkertaisia vempeleitä, joista osta muistutti ostoskanavan laitteita. Päätettiin kuitenkin Pakosen kanssa alkaa käymään tunneilla kerta viikkoon, joten Baby S. mukaan vaan!!

Comments (5) | Comment

Viikonloppu

20.08.2007 12.11 - henkilökohtaiset 

Launtaina aamusta skootterin korjaamista!! Joo, ihan totta-mullahan se meni rikki heti alkuunsa! Vaihdettiin Maritan ja Rauhan kanssa siihen akku, mutta vielä täytyy korjata poljin (jolla sen mopon voi myös käynnistää). Nyt se toimii kyllä hienosti!
Ilta ei menny putkeen, mut ei siitä sen enempää...
Sunnuntaina väsytti ja otti päähän kaikenlaiset asiat, joten lohdutukseksi kävin ostamassa kannettavan! Illalla vielä skootterin kans ajelulla ja mukavaa oli!!
Tänään mennän Pakosen kans testaamaan Pace jumppa! Pakonen oli muuten eilen aika heikossa hapessa, oli kuulemma vetäny fisuhotteja ja sunnuntaina silmät harotti toinen itään ja toinen länteen! Toivottavasti se koulukuva ees onnistuu!!!

Comments (4) | Comment

San Remo

17.08.2007 17.12 - harrastukset 

Ostin skootterin, sen nimi on San Remo ja sen punainen! Aivan huippua ajella!En tiedä miten ehdin enään ees tänne blogiin kirjoittelemaan;)!Hyvin kulkee, 70km/h!Mahtavaa!
Täytyy mennä taas ajeleen, huomiseen!!

Comments (2) | Comment

Ryhmäytymistä..

16.08.2007 20.45 - peruskoulu 

Tänään oli luokkani "ryhmäytymispäivä" nuorisotyöntekijöiden kanssa. Heterogeeninen joukkomme selviytyi kaikista tehtävistä hyvin ja osasivat asiallisesti tehdä ruokaakin koko porukalle! Itse saarnasin suu vahhdossa vastuuta vanhemmille viimeisen puolituntisen ja toivottelin heillekin "hyvää yläastetta!".
Huomenna koeajamaan Maritan mopoa, huippua!! Saa nähdä syntyykö kaupat??

Comments (1) | Comment

Lenkki kielto!

15.08.2007 14.40 - terveys 

Mulle tehtiin tänään kirurginen toimenpide ja siinä samalla sain lenkkeilykiellon! Ei oo ehkä koskaan ottanut päähän (kirjaimellisesti) tollanen kielto mut nyt ottaa!! Just oon päässy hyvään vauhtiin! Onneksi aavistin tämän ja kävin ma,ti lenkillä - mut en mä kyllä viikkoo odota, viikonloppuna hilpasen lenkin!
Löysin eilen netistä vaikka mitä jänskää Helsingin kaupungin työntekijöille; kaikenlaisia jumppia, tenniksen alkeiskurssin&jatkokurssin, vesijuoksun, joogan jne. ja todella edulliseen hintaan. Miks mä en oo ennen niitä käyttäny hyväksi?? Nyt alan ja olan takaa. Aattelin syksyksi tenniksen alkeet&jatkokurssin, keväällä jotain muuta. Ei saa liian tiukkaa proggista tehdä, muuten saan kuulla siitä!!
Onkohan Lady M. ja Enrique oikeesti tänään menossa breikkitunnille?? Huikeeta jos on!!

Comments (2) | Comment

7 B

14.08.2007 16.21 - peruskoulu 

Olin kuullut huhuja, että saan koulun tulokkaista "vaikean" luokan. Tänään (vielä) luokkani käyttäytyi mainiosti, mutta eka päivä aina vähän jännittää. Joka yläasteen luokassa on seuraavat stereotypiatyypit (niin myös minun, näin 3 tunnin tuttavuuden jälkeen):
- pari kikattavaa tyttöä (löytyi - ne tuplaajat)
- yks nörtti poika (kesän paras muisto: oli ladannut koneelle uuden pelin ja pelannut sitä) - käsi pystyssä koko ajan ja vähän tyhmiä kysymyksiä all the time!
- muutama hilajnen tyttö: ei jäänyt kasvot eikä nimi mieleen
- Luokan johtaja poika: istui rohkeesti eturivissä ja tuli viime tippaan joka kerta välkältä, hitusen myöhässä.
- Urheilija: jääkiekkoilija poika, tytöt eivät tuo heti lajiaan esiin.
Siinäpä ne mitä mieleen jäi omasta luokastani.
Ihan hyvin meni, paljon asiaa joita ne ei kuitenkaan muista. Torstaina kerrataan viimeistään kun meillä on ryhmäytymisharjoituksia!

Comments (3) | Comment

Haastattelussa Ray Ban!!!

13.08.2007 23.11 - viihde 

1. Ray Ban; olet hurahtanut golfiin täysin. Kerropa lukijoille mikä
siinä golfissa niin viehättää?
- No minä nyt olen aina ollut sellainen suupaltti ja golfihan tunnetusti on sosiaalinen tapahtuma. Niin tarkoitan vaan, että kun nämä normaalit arkipäivän keskustelut ja maratonpuhelut eivät enää riittäneet, löysin golfista uuden tavan käyttää keskustelutaitojani. Ja onhan se kiva, kun saa ostaa kaikkia uusia teknisiä välineitä, joilla voi huomattavasti parantaa peliä(seuraavaksi hankinnassa on upouusi vuoden 2008 draiveri! Kallein tietenkin).

2. Veikkaisin, että toinen intohimosi on saunominen, mistäs se juontaa
perunsa?
- Äidillä tuli lapsivedet saunaan..oiskohan niitä peruja sit...

3. Lienenkö oikeassa kolmannesta intohimostasi, karkeista? Jos sinun
tulisi valita kaupasta
a) suklaalevy
b) karkkipussi
niin minkä ottaisit?

- Molemmat+ jäätelön.

4. Miltä tuntuu kun ei tarvitse mennä treeneihin tänä kautena?
- aivan huippua, näkee kavereitakin useammin, hih!!!

5. Nähdäänkö Ray Ban valmentamassa tänä kautena?
- Epäilen vahvasti ettei nähä...

6. Mikä on paras kesämuistosi 2007?
- Kyllä se oli se Thaimaan reissu.

7. Jäikö jotain tekemättä tänä kesänä, mitä olisit halunnut tehdä?
Jos, niin mitä?
- Holari on tietty ollut tavoitteena ekasta pelikierroksesta lähtien, mutta kun on se draiveri puuttunut bägistä. Vai auttaiskohan vielä lisäksi ne Pingin raudat..?

Valitse ja perustele lyhyesti:

Jääkiekko vai golf?
- Golf ja uusien ihmisten tapaaminen

Poroa vai makkaraa?
- Poro on parasta!(Mutta ei se kuitenkaan tee makkarasta huonon makuista.)

Lappi vai Pääkaupunkiseutu?
- Täl hetkellä pääkaupunkiseutu, täällä kestää golfkausi pidempään.

Britney vai Madonna?
- Britney ehdottomasti!Tätä itsestään selvää asiaahan ei tarvii edes perustella.

Kotiruoka vai grilliruoka?
- Molemmat.

Punaviini vai Vodka?
- Punkku... vodka vetää mut vähän kireex.
- Seurajuomana punaviini myöskin sopii paremmin.

Kusti vai Posti?
- Posti.Vai veiskö Kusti ne postit...??

Comments (1) | Comment

Karalahti Kärppiin...

13.08.2007 21.50 - uutiset 

Mä vähän pelkasin tätä... olin lukenut huhuja!! Hitto, mä en oikein tiedä miten tähän suhtautuis...
Jatkoaika kirjoittaa; "Uusi nousu Oulusta" - jätkälle on tarjottu aika monta mahdollisuutta, mutta mihinkään niistä Karalahti ei ole kunnolla tarttunut. Mielestäni HIFK on antanut jo liian monta tilaisuutta ja tuntuu jotenkin vaikeelta uskoa, että MIES muuttuu ja toteuttaa oikeesti NHL:n nollatoleranssi päihdeohjelmaa. Sorry Jere Fanit, mut mä en vaan jaksa uskoo nollatoleranssiin!!
Mehän voitaskin järkätä äänestys tästä. Kuka uskoo, et Jere muuttuu ja pitää nollat? Ja kuka ei usko!! Kommentteja!Minä en usko!Jossain välissä se repsahtaa, viimeistään sitten ku Kärpät voittaa mestaruuden (saakohan Jere ottaa ees silloin muuten luvan kanssa?)!!

Comments (1) | Comment

Kesäjuhlat, Nummela 2007

12.08.2007 16.42 - viihde 

Huh, huh - selvisin hengissä!! Olin "Etanan" kanssa etukäteen pohtinut, että "Tuskin se meno siellä Nummelassa on kovin riehakasta, kaikki on kuitenkin 8 vuotta vanhenut viime kerrasta!" Joopa joo, väärässä oltiin - ei paljon vanhenemisen merkkejä näkynyt muualla kuin ryppyjen määrässä!!
Perjantaina ilta meni rauhallisesti siihen asti kunnes baarinpitäjät alkoivat pitää omia henkilökunnan bileitä kellarissa. Huomasin vanhana kettuna poistujat ja suuntasin itsekin kellarin uumeniin. Fisutarjoiluthan siellä oli käynnissä! "Birgitta" ja allekirjoittanut löysivät kirppiskassit ja vaatetimme koko henkilökunnan uusiin asusteisiin. Meidät kuitenkin yllätettiin kellarista juuri kun olimme tulossa näytille hienoissa asusteissamme.
Ilta jatkui rantasaunassa "Ray Banin" tuskafestareilla!! Löylyt oli yhtä kovat kuin osasimme arvata, onneksi järvivesi viilensi hiukan, melkein kärventynyttä ihoamme. Pahin rasti oli kuitenkin suunnistaminen pilkkopimeässä takaisin talolle!!!Huhujen mukaan reitti oli ollut tosi vaikea kaikkine kantoineen ja kivineen. Lähtöhetkellä "Marita" näytti "uimahypyn" järveen, tismalleen samasta paikasta kuin vuosia sitten!!Kuusenoksat eivät tällä kertaakaan pysäyttäneet harha-askeleen ottanutta "Maritaa", mutta matka keskeytyi hieman ennen järveä tälllä kertaa: "Kunnossa ollaan!" - kuului alhaalta ja kaikki huokaisi helpotuksesta!!Rento kierähdystyyli säästi Maritan suurimmilta vammoilta (tänäkin vuonna).
Vinyylitanssit pidettiin toisessa kerroksessa entiseen malliin. "Passi Rosita" ei ollut tyytyväinen "Hella 6;n" musiikkiin, mutta parketti oli täynnä tanssijoita anyway. "Rauha" sai kuunnella Myrskyluodon Maijan toivekappaleena ja PirttiHirmukin taisi breikata suomipopin tahtiin (muistaakseni). Enrique, Ray Ban ja Birgitta jäivät väsymyksen vuoksi tansseista paitsi.
Lauantaiaamun valjettua Birgitta ja Mama olivat lämmittäneet saunan. Kävimme heittämässä krapulan veteen ja kellarin kautta haimme jo uutta nousua. Jotkut sen kiitettävästi saivatkin esiin!! Päivä oli mitä loistavin nurmikolla löhöilyyn, traktorin kunniakierrokseen, flip cup-kisaan ja paraolympialaisiin. Savustettu lohi&uudet perunat oli ihana lounas, kiitokset kokeille vielä kerran. Alkuillasta saunoimme toistamiseen ja muutamat (siis hyvin harvat) kömpi jo aikaisin punkkaan nukkumaan. Yökuunnelman mukaan saunalla oli Etana ja Ray Ban ottaneet tirsat ja polulta oli löytynyt maantiekiitäjä Sinikka  nukkumasta!! Kaikki kuitenkin pääsivät saunalta ja polulta talolle. Houkuttelevin peti oli eittämättä Enriquen huopasänky, tyynynä-rullalla ollut matto. Liekö Enrique odotellut vinyylitansseja?? Se oli jotenkin niin hellyyttävän näköinen! Mikke oli käynyt yöllä pelastamassa kännyköitä ja iPodin vesisateelta, sai kiitokset omistajiltaan.
Huippuhauskaa oli! Nyt on pakko rauhottua, sillä arki alkaa!Kesä 2007 alkaa olla paketissa. Kelit jatkuvat upeina - hyvä niille, joilla on lomaa jäljellä. Mulla seuraavan kerran 2 kk päästä, silloin pääsemme mökkeilemään jälleen. Tytöillä oli menny hienosti uudessa hoitopaikassa, saavat mennä sinne toistekin - kiva, taas yks paikka lisää.
Ei muuta kuin: Oikein mukavaa työviikkoa kaikille!!


Comments (3) | Comment

Vika lomapäivä...

09.08.2007 16.29 - henkilökohtaiset 

Nii-in näin se vaan munkin 10 viikon loma on takana!! En voi käsittää, mua oikeestaan PELOTTAA ETTEN MUISTA MENNÄ HUOMENNA TÖIHIN! Voisko teistä joku muistuttaa mua aamulla??
Tänä aamuna harjoittelin töihin lähtöä (ekaluokkalaisetkin harjoittelee koulumatkaa), mä menin mattopyykille klo 7.00. Siellä sai olla muuten ihan rauhassa, ei ollu ketään muita!! Ihmeellistä!!
Mulle on iskeny hirvee tietsikkakuume, meinasin jo tänään ostaa! Onnex saan hyviä neuvoja Tietsikkanörteiltä; "Sinikalta ja Rauhalta". "Sinikka" kertoo koneen ominaisuuksista ja "Rauha" tekee mulle hintavertailut! Suosittelen muillekin, että soittaisitte heille jos tällanen kuume nousee! Hyvää palvelua!
Tänään on vielä "verinen tennisottelu" tiedossa ja juustokakun leipominen...!!

Comments (2) | Comment

Lue Enriquen haastattelu!!

09.08.2007 09.17 - ihmissuhteet 

Enrique vastaa näin:
1. Se alkaa olla 10 viikon loma takana...sä varmaan
olet jo odottanut viimeiset viikot, että pääsisit  arjen aherruksiin, vai kuinka ?
Arki, mä en ehkä jaksa sua nyt. Odotan siis seuraavaa
lomaa.
2. Mikä oli lomassasi parasta? Mikä oli hauskin muisto tältä kesältä?
Parasta oli hyväkkelit!
Hauskinta ihmiset, joiden kanssa olen saanut jakaa
kelejä ja muita mukavia hetkiä ja retkiä kesällä.

3. Ainahan pitää jotain uutta oppia myös opskan,
niin mitä Enrique on tämän 10 viikon aikana oppinut?Mainitse yksi asia.
Olen oppinut, että yksikin henkilökohtainen virhe
beach fudiksessa saattaa olla kohtalokas koko
joukkueelle..Kiitos ja anteeksi.
Ja opin muutakin:tankotanssia ja breikkiä.

4. Mitä odotat alkavalta lukuvuodelta?
Palkkaa ja mielenrauhaa.

5. Kesäsarjat pyörivät telkkarissa, onko Serranon perheen tapahtumat vieneet sinutkin mennessään?
Noh, täytyy myöntää, että jostain sarjasta heräsi se
polttava ajatus lähteä lähivuuosina Espanjaan au
pairiksi. Liekö sitten ne Serranot.

6. Onko tullut luettua hyviä kirjoja? Jos on mainitse yksi.
Aavetyttö, kiitos muuten lainasta. Kirja laittoi
Enriquen pohtimaan asioita myös öisin.

 7. Suurin kesäostoksesi?
Turun baarissa happy hourin lukuisat fisut.

Raparperi vai mansikka?
Raparperi. Sen varsista saa piirasta, lehdistä kehoa
puhdistavaa hoitoa, ja ovat kuulemma kehitelleet
mukiinmenevän siiderinkin:)

Juoksulenkki vai siideri?
Juoksulenkki arkisin, siiderit viikonloppuisin, muina
pyhinä ja lomina.

Suomi vai Thaimaa?
Suomi, kunnes toisin todistetaan.

Irina vai Maija?
Kummatkin ja Irina. Irinalla on niin mukava rumpali.

Apulanta vai Kilpi?
Helmiä!!Apukilpi.

Surffishortsit vai caprit?
Caprit sopii Enriquen muottiin paremmin.

> Keinaash vai Geisha?
Näistä herkuista vähempisyntinen nautinto, geisha.

Vaahtokarkki vai irtokarkit?
Vaahtokarkkeja 6, sen jälkeen irtokarkkeja. Mutta ei
mitä tahansa irtiksii vaan:
väyrysen päät, manskut, lakumatot, noitapillit ja
päärynäliitulakut.

Musiikki Buzz vai Sportti Buzz?
Musa. Siinä olen vaan niin hyvä. Me latinot..

Saaristoristeily vai Tukholman risteily?
Tämän päivän kokeman jälkeen: saaristoon, vaikka
sitten taxilla.
 

Comment

Opskat hukassa...

08.08.2007 21.24 - matkustus 

Tätä päivää oltiin niin odotettu ja kaikki meni pieleen...!!
Jo aamusta alkaen; mun piti jättä koiranulkoiluttajalle avain, hoin sitä mielessäni koko aamun; "Muista jättää avain! Muista jättää avain!" Mä muistin sen sitten kun oltiin jo menossa Kannelmäen kohdalla Pakosen Mondeolla! Ei muuta kuin käännös kotiinpäin!
Oltiin sovittu Enriquen kanssa treffit tiettyyn Espoon satamaan mistä meidän piti mennä tosiaan aikataulujen mukaan... Espoossa ikänsä asunut Enrique neuvoi meidät väärään satamaan, eikä sinne mitään saaristovenettä ikinä saapunut (klo 9 tosiaan seistiin eväsnyssyköiden kanssa siellä)!! Ei muuta kuin yhdellä autolla seuraavaan satamaan joka oli sitten se oikea! Päästiin veneeseen ja matkattiin Isoon Vasikkasaareen. Aika kova tuuli oli ja etsimme saaresta sopivaa paikkaa mihin asettua. Löysimme mielestämmme kivan luodon nokan johon levitimme pöytäliinan ja kaikki eväät. Kukaan meistä ei tarjennut kuitenkaan ottaa bikinisilleen, sen verran kovasti tuuli! Enriquella ei salaatitkaan pysyneet lautasella vaan ne singahti metsikköön. Vajaa 100 metrin päässä pari naista makas kuitenkin bikineissä ja huomasimme ettei tuuli tuivertanut yhtään heidän hiuksiaan.. siispä sinne, mutta vasta kun eväät oli syöty! Ei hitto mikä mesta tää viereinen paikka oli!! Ei tuullut yhtään ja aurinko lämmitti ihanasti. Ihan huippu paikka!! Siinä sitten paistateltiin lihaamme ja kävästiin myös uimassa MERESSÄ! Eka kerta mulle tänä kesänä!!
Oltiin mietitty, että lähdemme takaisin mantereelle 14 aikaan (autot olivat siis kahdessa eri satamassa), mutta laiskuuttamme ei viitsitty mennä tarkistamaan aikataulua vaan luotettiin, että niitä menee vartin välein suurin piirtein. Tultiin lähtöpaikkaan ja pian meille selvis, että A) ollaan vartti myöhästytty B) seuraava laiva menee 1.5 tunnin päästä sinne missä auto on ja C) me ei todellakaan päästä mitenkään autolle vasta kuin 1.5 tunnin päästä. Päätettiin ottaa eka vene ja mennä taksilla autolle!!!Siitä vielä autolla toiseen satamaan missä oli Enriquen auto.... Että sellanen reissu...
Ja mä en edelleenkään päässy saaristoristeilylle vaan näin&koin saman saaren kuin viime vuonna. Tää oli SAARIRISTEILY!!!Ja me oltiin niin HUKASSA koko päivä!

Comments (5) | Comment

Uusi ennätys!!

07.08.2007 14.34 - urheilu 

Eilisen mahakivun jälkeen lähin kuin lähinkin "Etanan" kanssa Paloheinään lenkille!! Olipa helv..... raskan lenkki ylämäkineen! Tunti ja vartti (ennätys) tarvottiin  menemään ja kyllä "Etanakin" jo halus lenkin päättyvän - se kun ei yleensä "marise"! Sitten kävin Pakosen sohvaa kantamassa ja sen jälkeen vielä mattopyykillä - täytyy sanoo, et oli energiavarastot kyllä really emptyt!!!
Tänään tytöt pääsee tutustumaan uuteen hoitopaikkaan Espooseen, saa nähdä millanen perhe meitä siellä odottaa ja miten tytöt suhtautuu uusiin ihmisiin.
Huomenna risteilemään, jippii!!

Comments (2) | Comment

Järkyttävä mahakipu

06.08.2007 18.21 - henkilökohtaiset 

Maha on tänään ollu tulessa! En tosiaan tiedä mikä siellä möyrii mutta veti ensin ihan kaksikertaiseksi koko akan ja sen jälkeen oksennukselle ja vaakatasoon! Ei tuu tän päivän urheilusta mitään just ku olis ollu mahtava sääkin!
Barbara on tänään poistunut pääkaupungista lentäen (eihän aateliset muuten liikukkaan) Pohjois-Suomeen ja toivottavsti lento oli nyt ajallaan.
Pakosen Johanna osti tänään uuden sohvan Kartanoonsa ja huomenna sitä lähdetään sitten hakemaan pakulla, oon lupautunut kantoapuun. Ehtiiköhän niitä mattoja pestä huomenna??
Keksiviikkona opet lähtee Espoon saaristoristeilylle koko päiväksi, mahtavaa!!!Aika makoisia kelejäkin on luvannu!!
Viikonloppu mua jo pelottaa...miten sitä selviää siitä Nummelan kesäjuhlista maanantaiksi TÖIHIN???

Comment

Vierasrypäs

05.08.2007 16.58 - uutiset 

Aika jännää, että vaikka mulla on mieleistäni aika pitkä loma (siis 10 vikkoa) niin kaikki vieraat ja sukulaiset saapuu samana viikonloppuna!!! Ensin saapu Raksu tool bagin kanssa ja sen jälkeen sisko miehensä kanssa ja perään vielä aatelista seuraa!
Raksun ja siskon kanssa on juostu kodin sisustusliikkeet ja oon ostanu verhojakin peräti kahdet. Kippoja ja kuppeja on käännelty Arabian tehtaalla ja Pentikin liikkeissä kyllästymiseen asti!
Päästiin käymään myös kummisedän huvilalla Villingissä... 5 min venematkan päässä Jollaksen rannasta ja 20 min Kauppatorilta. No joo, aikamoinen mesta!! Taas kun osais kuvia tänne lisätä niin ne kerotois ehkä paremmin kuin mun selitykset. Niille, jotka on meidän mökillä olleet niin tiedätte Iisakin rannassa. Tällä Villingin huvilan rannassa oli myös "Iisakki", mutta se oli "vähän erilainen" nimittäin siellä oli kristallikruunu!!!Ei mun varmaan muuta tarvi siitä reissusta kertoo! Kummisetä oli unohtanu et se on mun kummisetä...
Tänään oon valmistanu ruokaa kaveriporukalle muutaman tunnin. 2.5 kg paisti oli uuniissa muhinoimassa 2.5 tuntia ja palan painikkeeksi tein maukkaat uuniperunat ja  salaatin (Etana on ollut hyvänä oikeana kätenä keittiössä). Jälkkäriksi oli kahvia ja lettuja (jäätelön ja hillon kera)!! Oisko maistunu??? "Johanna Pakonen" on  muuttanut tähän naapurustoon ja ollaan tsekattu hänen "Viikinkartano" ja hyvähän se oli! Mukavaa, että asutaan niin lähekkäin,  voidaan iltakaljalla käydä poistamassa stressiä tosta vaan!!!
4 lomapäivää jäljellä...KÄÄK!!! Oon jo lukkarin saanu!!

Comments (2) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu