PirttiHirmun Päiväkirja

2-vuotiaan elämää..

31.10.2007 20.08 - yhteiskunta 

Kävin koirien kans lenkillä ja ajattelin hakea urheilukeskuksessa mun uuden kiipeilykortin. Kassalla ei kuitenkaan (taaskaan) ollu ketään töissä, joten pyörin ja kiertelin hetken "hallissa". Kahviossa mun suu loksahti auki: Noin pari vuotias lapsi istui kärryissään, äiti luki lehteä ja joi kahvia (odottivat ilmeisesti isää harrastuksesta tms.) Lapselle oli laitettu tuolille iPod jossa pyöri piirretty!!!!Snoopy piirretty!! MÄ EN KESTÄ! Mihin tää maailma menee!!?? Siihen mä jäin töllöttämään sitä piirrettyä vähän kauempaa, en vaan voinu uskoo, et se ei ollu unta!Onx toi normaalia? Onx toi nykyaikaa? Oikeesti? Aikuisten vai lasten oikeesti?

Comments (4) | Comment

Lady M;n "jumppatunti" & satuja illaksi!

29.10.2007 22.56 - peruskoulu 

Vein liikuntakerholaiset tänään Lady M;n "jumppaan". Tytöt oli innoissaan varsinkin kun pääsivät potkimaan!! Se oli kuulemma mukavin osuus. Musta hauskinta oli se, että voitin yhden oppilaan kanssa kaksi kisaa tunnin lopussa! Ei ne oppilaat pärjänny mulle/meille!
Iltasatuna oon korjannu kokeita; tässä parhaat palat:
1.Kerro anemiasta. Mitä se tarkoittaa, miten sen voi välttää ja mitkä ovat sen oireet.
- "Se on syömishäiriö."
Toinen vastaus samasta kysymyksestä:
-" Se on lihavuuden sairaus. Sen voi välttää monilla eri tavoilla esim. syö niin paljon kuin voi."
2. Mitä eroa on anaerobisella ja aerobisella harjoittelulla?
- " Anaerobisessa ei käytetä ruumista paljoa. Aerobinen harjoittelu taas on vain ruumiillista harjoittelua."
3. Mitä sinun tulisi muistaa a)nostettaessa raskasta laatikkoa, b) kannettaessa kasseja, c) istuttaessa koulun penkillä?
vastaus c:hen: " Kannattais syödä kouluruokaa. Olla varovainen ettei pedofiilit tulisi. Ei syödä suklaalevyä joka on taskussa."
Toinen vastaus samaan kysymykseen:
- " Että selkä on suorassa ja että hartiat eivät ole jännittyneet, koska hartioiden jännittävyydestä voi tulla päänsärkyä. Pitäisi vielä muistaa ettei silmät olisi kiinni vaan selkä suorassa ja sitä pitää kattoo kirjaa."
4. Miten usein ja kuinka paljon meidän tulisi liikkua viikossa?
- "4 tuntia. Jokaisella löytyy aikaa liikkua 4 tuntia, 84 tunnista. Jokainen kyllä jaksaa joka päivä kävellä 15 min, myös joskus pitäisi muistaa venytellä ettei lihakset olisi kireitä ja tekemällä lihasharjoituksia edes kerran viikossa 15 min, siitäkin on hyötyä."

Hyvin ovat kuunnelleet tunnilla!!!!

Comments (2) | Comment

"Menneisyys on legendojen..."

28.10.2007 17.35 - harrastukset 

"Sain eilen nähtäväkseni koosteita Erä III:n 90-luvun lopun peleistä. Ruudussa Parviaiset tuomitsivat verkkarihousut jalassa ja legendat heräsivät pelaamaan: Kati Suomela, Mema Pitkänen, Anu Toikka, Anna-Maija Keränen, Marjo Alanko, Katja Koivunen, Tuula Myllyniemi, Anne Averio, Anitta Marttila, Niina Vainio. Anne Suomalainen HoHin paidassa, Oilers-juniori Anna Vartiainen

… ja erikseen erityiset: loistava Elisa Simonen vielä ehjin polvin, tutkaan ennätyslukemia heittänyt Riitta Perttilä ja entäpä Katja Kelo, jonka yhden käden pallonriistoista ja maaleista saisi opetusvideoita. Ei maalintekoon laukaisupaikkaa tarvita jos osaa lyödä pallon verkkoon mistä asennosta ja millä otteella tahansa."

http://avokatsomo.com/Comment

"Mitä ihmettä...?"

28.10.2007 10.44 - opiskelu 

Tapahtui kuluneella viikolla koulussa; Meillä on uusi hieno madiateekki (atk-luokka). Ekaluokkalaisilla oli siellä tunti. He olivat tietsikalla kuulokkeet päässä ja pelasivat tavauspeliä. Ääni kuulokkeesta sanoi esim. "Mansikka" ja sen jälkeen ruudulle ilmestyi kirjaimet sikinsokin. Oppilaan tuli hiirellä hinata kirjaimet oikeaan järjestykseen ruudun alareunaan. Eräs poika sai juuri tämän sanan "mansikka". Seurasin pojan yritystä kerätä mansikka sanaan kuuluvat kirjaimet alareunaan. Kesti aika kauan, poika oli kokeillut erilaisia kirjanyhdistelmiä, mutta mansikka-sanaa niistä ei muodostunut millään. Sitten poika laitto alas kirjaimet MSK ja huusi opettajalle: "Mitä ihmettä Nina! Minullahan lukee tässä MANSIKKA ja tämä peli ei mene eteenpäin!" Oli pakko revetä nauruun. Kun opettaja sittten tavasi pojan kanssa MANSIKKA sanan kaikki kirjaimet poika huudahti: "Tämähän on hyvä peli! Tämä opettaa minua lukemaan!"
Kelpo oivallus!

Comment

Haastattelu vuorossa marathonin juoksija...

25.10.2007 19.17 - ihmissuhteet 

1. Baby S./ Teuvo -kummaksi haluat että kutsun sinua? Ja mistä monet  "taiteilijanimet"?
- No jaa, voit kutsua ihan mikskä vaan haluat ni mä mukaudun sit siihen.. Rakkaalla lapsella on kait monta nimee vai miten ne vanhat ja viisaat sanoo? Baby S tulee siis mun ja Big S:n kehittämästä Skinnymerkistä, voit ehkä liittyä siihen lähiaikoina ihanassa ja ah niin koukuttavassa Facebookissa;). Ja mistä Teuvo tulee..hmm..emmä ymmärrä:).
 
2. Juoksit pari viikkoa sitten marathonin (kuninkuusmatkan juoksussa);
mistä moinen idea ja kerro lyhyesti matkan vaikeimmat etapit!
- Kaikkihan lähti siitä ku sain tekstarin et lähenkö juokseen. Lähin,tietty. Vikat kilsat oli pahimmat ku toiseen polveen sattu ihan pirusti mut muuten meni yllättävän kivuttomasti. Ai niin, oli mulla kyl myös pissahätä juostessa mut ei voinu pysähtyä... Seuraava päivä oli myös vaikee. TOSI vaikee.
 
3. Juoksisitko uudestaan? Mitä neuvoa antaisit marathonia > suunnitteleville?
- Juoksisin, täytyyhän aikaa lähtee parantaan. Tekstareita odotellessa;). No kantsii ainaki käydä pissalla ennen juoksuun lähtemistä.

4. Miksi pelkäät pimeetä?
- Oon varmaan kattonu liikaa kauhuleffoja tai sit mulla on vaan liian vilkas mielikuvitus. Pelkään vähän kaikkee.
 
5. Jos saisit nyt päättää mikä sinusta tulee isona niin mikä sinusta tulisi?
- Mä oon joskus pienenä sanonu hoitotädille ku se kysy samaa et minusta tulee Fiksu Nainen. Niin kait sit se,heh.

6. Mitä urheilulajia haluaisit vielä kokeilla ja miksi?
- Hmm..voisin laajentaa mun joogaosaamista ja kokeilla hot joogaa. Luin siitä jostai ja se kuulemma laihduttaa;).
 
7. Juuresi ovat Hämeenlinnassa; hyvät ja huonot puolet kotikaupungistasi?
- Hyviä puolia on ainaki perhe,kaverit,HPK,rauhallisuus..kotiin on aina hyvä mennä lepuuttaan vähä hermoja. Mut sit huonoja puolia,onks niitä?Ei kai. Tai varmaan se et sit kun on siä kotona lepuuttamassa hermoja ni kyllästyn melko pian siihen et siä ei ikinä tapahdu mitää:). Ja siihen et siä kaikki jollain tavalla tuntee toisensa,ahdistavaa.

Valintakysymykset:

Pasi Nurminen vai Andy Chiodo?
- Andy Chiodo, söpö kanadalainen

Riisin keittäminen vai riisinkeitin?
- Varmaankin nykyään se riisin keittäminen;) ja MIKÄ ihme on riisinkeitin????

Pirttihirmun kitchen vai Hell`s kitchen?
- P.K vaikka noi on kyllä tavallaan sama asia..

Lenkki vai jooga?
- Vaikee valinta. Ehkä kuitenkin lenkki, juostessa kaikki asiat vaan tuntuu järjestyvän ja sit joogassa taas tarttee ihan hirveesti keskittyä et saa ittensä järjestettyä kummallisiin asanoihin.

Oppisopimus vai TET-työpaikka?
- Oppisopimus koska TET-työpaikka on liian raskas ku pitää pukeutua gootiks ja tanssia Hirmun pillin mukaan eikä oo taukoja..

Olympic Romano vai Afrikka lähemmäs Suomea?
- Olympic Romano ehdottomasti!! On muuten sellasta esitystä luvassa et jos sillä ei voita Talentia ni en ala!!

Comment

Facebookista...

24.10.2007 17.45 - harrastukset 

Tuntuu olevan aika suosittu tuo aikuisten IRC-galleria eli facebook. 42 miljoonaa ihmistä on jo jollakin tapaa liittynyt (lue: jäänyt koukkuun) siihen ja nyt on ongelmia, että ihmisten tietoja varastetaan sieltä aivan muuhun tarkoitukseen kuin pitäis. Just tossa käytiinkin eilen Pakosen kans nopee keskustelu siitä, et tietääkö kaikki oikeesti mitä kaikkee pääset lukemaan sieltä, ketkä kaikki näkee mitäkin...Mä en ainakaan tiedä ja siellä mä vaan päivittäin oon/käyn/luen/kommentoin jne... Tätähän me opskat hoettiin teineille pari vuotta sitten jo IRC;stä ja nyt ollaan itse samassa tilanteessa, "sitä mitä nuoret edellä sitä vanhat perässä"-vai mitenpäin se menikään...
Se on sitä paitsi aika sekava kokonaisuus, mä en oo päässy sinuiksi sen järjestelmän kanssa. Paljon turhaa krääsää ja saisivat laittaa koko homman suomenkieliseksi. Niin, ei se täydellinen oo, mut Enrique - kyllä sunkin pitää sinne tulla. Et sä vaan voi olla koneella ja kytätä niitä huutokauppoja!!! Heh!

Comments (2) | Comment

Kimin Maailmanmestaruus...

22.10.2007 20.37 - moottoriurheilu 

Hitto ku meni jännäx eilinen formula! Kimi Matias Räikkönen taitaa ottaa parin kuukauden aikana muutaman valkovenäläisen, laulaa muutaman karaokebiisin, esiintyä ainakin pari kertaa seiskassa ulkopuolisten (rahanhimossa) ottamissa kännykkäkuvissa!! Mietin tänään, et paljonkohan poika mahtoi saada bonusrahoja mestaruudesta??? Mahtuskohan sellanen tukku rahaa mun lompakkoon ees ;)?? Vois muuten pikkasen ottaa päähän jos olis ite Hamilton! Ylivoimaisessa johdossa läpi kauden ja mestaruus oli jo pedattu sensaatiomaiselle nuorukaiselle, mut sit tulee "BileHile Kimi" ja vie pisteellä koko potin! Aijaijai!
Yks meidän koulun opettaja on muuten opettanu Kimiä seiskalla ja kasilla. Ei silloin(kaan) kovin terävä tyyppi kuulemma ollu, mutta oppihan ainakin kuviksen tunnilla erottamaan värit, et osaa lähtee oikean valon syttyessä kaasujalkapohjassa omasta ruudustaan, pointsit siis meidön koulun kuviksen opskalle! Osa mestaruudesta kuuluu myös sille!
Hyvä Kimi ja Hyvä Suomi!

Comments (1) | Comment

Talentteja kaveripiirissä!

21.10.2007 18.14 - uutiset 

Syysloma ohi; tunsin pariin otteeseen sen rentouden virtaavan suonissa; se oli ihana tunne!! Mökki oli kaikinpuolin tilava, hienolla paikalla ja sopivan matkan päässä. Oli siellä puutteitakin... silmään pisti, että jos on 10 hengen mökki, niin isossa olohuoneessa oli antiikkinen 3-hengen istuttavasohva (aivan hirvee)! Löhöilysohva puuttui kokonaan!! Enriquen kanssa jouduimme pikkasen mööbleeramaan siellä ennenkuin tunsimme olomme kotoisaksi!
Lenkkeiltiin pariin otteeseen, Pakone pyöräili ku nilkka oli pahasti nyrjähdyksen jäljiltä mustana. Pelatiin lautapelejä, pääasiassa Rappakaljaa, niin paljon, et vikana yönä se tuli uniinkin. Kyllä täytyy sanoo, et aika lahjakkaita elokuvajuonen tekijöitä löyty porukasta, vedet valu silmistä kun niitä luettiin ja koitetttiin päätellä mikä tarina on tosi! Myös lyhenteet oli mielenkiintoisia; R.Y = Rouvat yksin, M.S = Matti seura, L.K.Y = Lyhyet kyrvät yhdistys, Holipompeli = Laatikko, jossa säilytetään jo valmiita poppanaliinoja. Näitä oli lukemattomia!!!
Iltaisin "leikimme" pimeen piilosta, se oli jännittävää! Baby. S:lle meinas olla jopa liian jännittävää!!Ideana oli, et yks menee piiloon (oli säkkipimeetä) ja jokainen lähtee ominensa sit etsimään taskulampulla piilossa olevaa. Kun valokeilaan sattui "tukki makaamassa maassa" (lue ihminen), sammutin oman valon ja jäit samaan paikkaan piiloon.
"NOPE-leirin (Nuori opettaja)" kohokohta oli Talent Show lauantai-iltana. Jokainen sai valita parin tai vaikkapa koiran ja esittää lyhyen shown. Neljästä esityksestä kaksi pääsi jatkoon. Esitykset oli laadukkaita, kuten arvata saattaa - Jatkoon tiukassa kisassa pääsi Enriquen vauhdikas "Afrikka tutuksi" show sekä Baby S;n ja Pakosen "Olympic Romania" esitys! Mielenkiinnolla odotellaan uusia esityksiä!
Kaikinpuolin hauskaa ja rentouttavaa, kiitokset osallistujille ja tsemppiä työviikkoon!

Comments (8) | Comment

SYYSLOMA!!!

17.10.2007 15.58 - henkilökohtaiset 

Aivan mahtavaa! Nyt se sit alkoi, nimittäin loma!
Suuntaamme kaveriporukalla mökille ja koirat pääsee messiin kans!Huippua!
Lukijat, antoisaa lomaa nillä joilla sitä on - antoisaa loppuviikkoa töissä, niille joilla EI ole lomaa!
Palataan!

Comment

Paljussa pulikoimassa

15.10.2007 17.34 - henkilökohtaiset 

Viikonloppu vierähti Mansessa. Pääsin kokeilemaan paljua (BB talon asukkaillakin kun sellainen on...)! Olipa ihanaaa lillua 37 asteisesse vedessä kun ilman lämpötila läheni nollaa!! Mutta kun piti päästä paljusta vessaa niin se ihanuus loppui siihen, hitto et oli kylymäääää!
Kävin shoppaamassakin; ostin takin, kaikki takit kun tahtoo olla jonku "urheilumerkkisiä". Välillä jotain vähän siistimpääkin...vielä pitäis kengät löytää.
Jaksoin lenkkeiläkin; oon edelleen toteuttanut "4 harjoitukertaa viikossa"- teemaa. Tunnin lenkki on ihan peace of cake mulle, mutta en mä silti sinne marathonille lähtis näillä pohjilla!!
Pari päivää pitäis jaksaa tunteja pitää ja sitten päästään kaveriporukalla mökkeilemään.
Hauskaa!!

Comment

Luokanvalvojan arkea...

08.10.2007 21.28 - peruskoulu 

Mun luokkalaien tyttö (tuplaaja) ilmestyi tänään kouluun, ei oo näkyny since elokuun lopulla viimeks. Puhelimes oon jutellu hänen ja äidin kanssa. Viime viikolla sit soitin lastensuojeluun (äitikin oli kuulemma soittanu) ja kai hän sit säikähdyksestä saapui kaikkien yllätykseksi tänään kouluun!
"Lumiukko" ei ilmaantunu lv-varttiin vaan haahuili taas jossakin käytäville. Annoin ekaa kertaa kehuja luokalleni ja 2 h päästä näin, että kaks mun luokan poikaa oli "lentäny" musiikintunnilta ulos! Että se siitä-hyvin menee mut menkööt! Mulla ei riittäis 24/7 jos alkaisin oikein tosissani hoitamaan luokanvalvojan tehtäviä. Hoidan pakolliset ja toivon, että 7 B kasvaa ja ois jo 9 B!
Tänään kävi mun edellisen luokanvalvoja satsin oppilas moikkaamassa mua. Ne on kivoja ylläreitä, et ne oikeesti vaivaantuu ja tulee katsomaan onko kaikki ennallaan. Poika oli vielä yks niistä vaikeimmista tapauksista, kasvanu oli ja oikein mukava nuoren miehen alku!
Ilmat ovat sit suosineet tätä suunnistuskauden alkua...eikä se kovin hyvin alkanu muutenkaan, oli sää sit sateinen tai aurinkoinen. Ei ne löytäny mitään rasteja, arvasin sen! Ei seiskat jaksa keskittyä tutkimaan ja vertailemaan luontoa karttaan! EI, EI, EI!
Yks oli lähteny himaan kuulemma, muut tytöt kertoivat. Noh, next time better!

Comments (1) | Comment

Kotelomekot salibandynaisille

05.10.2007 20.54 - urheilu 

Olin pyörtyä tänä aamuna kun katsoin aamun urheilu-uutisia!! Porvoon salibandyseura pelaa tulevalla kaudella (joka muuten starttaa huomenna) mekoissa!!! Se oli ikäänkuin pitkä t-paita, tai sellanen tennismekko (pidempi helmainen kylläkin). Mä en kestä! oon tässä vähän odpttanut entisten pelikavereiden kommetteja/ yhteydenottoja!! Mitähän tuumaa "Etana" tai "Enrigue" tästä? Saati sitten "Kuningatar"? En mä voi ku nauraa ku ajattelen kyseisiä henkilöitä kirmaavan kentällä kotelomekoissaan!!
Ei ne kyllä salibandyyn mun mielestä sovi!
Ihanaa, mulla on vapaa viikonloppu!!!

Comments (2) | Comment

Ilmansuunnat hukassa!

02.10.2007 09.50 - opiskelu 

Olin eilen katsomassa HIFK-Kalpa matsia!Töytyy sanoo, että kyllä oli tähtisikermä IFK HUONO! Toisaalta Kalpa esitti kypsän taktisen voiton kerrankin! Yleisä buuasi IFK:n pelaajat pelin jälkeen pukukoppiin ja sen he olivat kyllä ansainneet.
Tämän pitkän työpäivän (2 h) jälkeen enään 3 päivää niin tää järkyttävä työputki on takana - IHANAA! Joudun kyllä lauantaina meneen päivystämään pasilaan seuran kauden avajaisiin, mutta se nyt on easya hommaa - sen kun patsastelee siellä.
Viikonloppuna täytyy viedä suunnistusrastit metsää. Pidin eilen 7-luokkalaisille suunnistuksen teoriaa.. oli tytöillä vähän ilmansuunnat hukassa!!! Oli hauska katsella mihin suuntaan kukanenkin lähti salissa kävelemään kun olin etukäteen määrietllyt missä on pohjoinen ja pyysin sitten heitä kävelemään kohti kaakkoa...HIH! Hupaisaa!
Saa nähdä monta ens viikolla eksyy???

Comments (4) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu